Baska Voda - Idegenforgalmi vezető

BASKA VODA - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Baska Voda helység és kikötő a Makarskai riviérán, 9,5 km-re észak-nyugatra Makarskától és 48 km-re Splittől, Biokovo hegytömb lábánál fekszik.
A múltban Baska Voda a halászok és a kistermelők, a kereskedők és a matrózok faluja volt, de idővel modern turisztikai helységé fejlődött. Az első idegenforgalmi létesítményeket Sikavica fivérek építették a harmincas években, a Hotel Slaviját, amelyik megkapta az Arany díjat a kényelemmért, konyháért és jó borokért 1936-ban Londonban.

Baska Voda évtizedek óta legkedveltebb idegenforgalmi célpontja Közép-Dalmáciának ezt pedig elsősorban a természeti adottságainak, a tiszta levegőnek, a tiszta kék tengernek, hosszú fehér kavicsos strandoknak, a kellemes mediterrán klíma és a kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönheti.

A fent említtetek mellett Baska Voda vonzó kulturális és szórakoztató rendezvényeket kínál, melyek közül ki kell emelni Makarskai riviéra bandái fesztivált, mely augusztusában a sv. Lovre fesztiválon zajlik. A szórakoztató programok mellett vannak különböző sport-és szabadidős tevékenységek, melyekkel Baska Voda szolgál, mint például tenisz, foci, röplabda, mini golf, horgászat, túrázás. Az esti időszakban, különböző szórakoztató programokon vehetünk részt a teraszokon és diszkókban. Számos étterem és pince kínálja helyi ínyenc konyháit.
Az élet ezen a területen a bronzkori időből származik (1700-1500. Krisztus előtt), amikor a közeli Basta terület és a Gradina hegy erődített településeket hoztak létre hosszú kőfalakkal, ezen belül voltak a helyszínek. Nem messze a Gradinától jelentős számú ókorból származó sírboltot találtak számos temetkezési tárgyakkal együtt.
A barbár törzsek fenyegetése miatt, az V. és VI. században védekező tornyokat erősítettek, míg Gradina életét nem szüntették meg horvátokat a megérkezésükkel a VII században. A lakosság Biokovo hegység lábához költözik. A következő évezredben, nyoma sincs az életnek a tengeren. Csak egészen a XVII. század végén tér vissza a lakosság a tenger partra, és apránként létrehozzák az új Baska Vodat.

Kérjük egy kicsit várni!