Bibinje - Idegenforgalmi vezető

BIBINJE - Horvátország, Zadar: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


BIBINJE
Bibinje egy település és kikötő Észak-Dalmáciában, 6 km-re délkeletre Zadartól. A helység gazdasága mezőgazdaságra, az olajbogyó termesztésre, gyümölcstermesztésre és a halászatra alapozódik. A kikötő ki van téve a szeleknek, és itt egy kikötővédő található, mely egy gáttal végződik. Ezzel szemben pedig a csónakok részére van egy kikötő.
 
Bibinjet először Bibanum néven emlegették a XIII. században. A sv. Rok plébánia templom egy régebbinek a helyén épült 1673-ban. Banska Punta helyen az ókori kultúra maradványait találták (a római vízvezetéket, amely Vrana-tótól, Zadarig húzódik), a Pulja téren pedig sv Ivan templom maradványait 1376-ból. Egy középkori erődítmény komplexumának romjai, mely Babin Dub néven ismert szintén itt található Bibinjeben. Ez a hely gyönyörű tengerpartot és kellemes fenyves erdőket nyújt, amely biztosítja a tökéletes menedéket a legmelegebb nyári napokon, valamint csodálatos olajfaligeteket és gyümölcsösöket is találunk itt.
 

Kérjük egy kicsit várni!