Bobovisca - Idegenforgalmi vezető

BOBOVISCA - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Bobovisca kilométer távolságra van a tengertől, otok Brac nyugati oldalán, 15 km-re, keletre a Sumpetari komp kikötőtől, mely Splittel van összekötve, Sutavana és Lozisca irányában, ahol az út elágazik Bobovisca felé. Bobovisca a tengeren, Bobovisca és Lozisca három kis település Milne nagyobb turisztikai központ közelében. Ezek egységes egészet képeznek, amelyben mélyen be van húzódva a védett Bobovisca öböl a tengeren, a másik két településnek van kimenetel a partra. A helybeli kikötőcske a kisebb hajócskák kikötésére alkalmas, mert a környező dombok védik a tengeri Boboviscat minden széltől. Ezek a települések autóval csak fél óra távolságra vannak a Braci nemzetközi világos kikötőtől.

A lakosság, akik kb. 60-an vannak, olajbogyó termesztéssel és borászattal foglalkoznak. Nagyon kényelmes magán szállást kínál elsősorban Bobovisca a tengeren, majd Lozisca és Bobovisca. A településeken belüli sétákon kívül, a vendégeknek ajánlatos meglátogatni Milnát, Pustinju Blaca a kolostorral, Braci archeológiai múzeumot Skripben, Vidova gorat mely a 778 tengerszint feletti magasságával a legmagasabb csúcsa az Adriai szigeteknek, gyönyörű a kilátás a többi szigetre. Bérelhettek hajókat vagy gondolát, esetleg szörfölhettek, hajózhattok vagy búvárkodhattok. Békés pihenést szeretnétek egy magán szálláson, itt biztos meg is találjátok.

A régészeti leletek a környéki Vucjoj kikötőben arról tanúskodtak, hogy ezt a települést még a görögök alapították. Az öbölben beljebb, még a római és a bizánci régész lelőhelyekre is rátalálhattok. Számos régi kave helységek ahol az ismert Braci Kő van, melyet többek közt a Washingoti Fehér ház felépítéséhez is használtak. Bobovisca feletti dombon Marinčević-Gligo család örökségként gyönyörű reneszánsz palotát hagyott.

Mind ezek a települések az első palota körül keletkeztek, melyet a Nazor család épített, akik a XIX. században költöztek ide Poljcabol. Lozisciban van a gyönyörű neo-román toronyóra, az ismert művész Ivan Rendić mesterműve. A második világháború után, a horvát költő Vladimir Nazor visszatér szülő földjére Bobovisceba a tengere, ahol kis kastélyt épít szép kilátással az egész kikötőre, ésihletet kap a legjobb költeményéhez.

Kérjük egy kicsit várni!