Bol - Idegenforgalmi vezető

BOL - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Bol exkluzív nyaraló város és kikötő otok Brac déli részén, az egyik legnaposabb horvát sziget. Egy félreeső helyen, Brac déli partján ez a legrégebbi városka. Csak a neve származik a latin vallum szóból: egy földi erődítmény kerítésekkel, és nem kétséges, hogy ez a település még a római korban is létezett. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, a halászat és az idegenforgalom tartozik.
A késői keresztény időszakból szarkofág belevésett kereszttel, és a pre-román stílusú sv Ivan Tudor templom található, alapjain a késő ókori maradványokkal. A paleokeresztény és középkori műemlékek közül a Dominikánus templom és a Szűzanya a milosti kolostor maradt fenn. Mindjárt a kolostor mellett Bol múzeuma található, mely a régi építészetet, egyházi ezüstöt és a glagolita emlékeket őrzi. Bol felett számos nyári rezidencia látható, késő gótikus és barokk épületekkel. Kép galéria Branko Deskovic az egyikben a barokk paloták közül tartja gyűjteményét, amely magában foglalja a legjelentősebb horvát modern művészek 300 festményét és szobrát.
A történelmi műemlékek, mellett Bolt a csodás természet jellemzi. Vonzó strandok és ivóvíz-források hatására, lett ez a hely rendkívüli turisztikai oázis nagyszámú vendégeiről ismert. Boltól keletre és nyugatra számos és a gyönyörű tengerpart sorakozik mintegy 15 km hosszan. Közülük a legismertebb, sokaknak a legszebb az Adrián, Zlatni Rat, a szörfösök és a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma, valamint minden itt élő polgár büszkesége. Ez az apró köpeny egyedülálló jelenség, megszórva millió apró homokszemmel a kék tengeren, hossza 634 méter, mint a nyelv úgy mozog, hol az egyik, hol a másik oldalra, attól függően, hogy hogyan fúj a szél és hogyan csapódnak a hullámok.
Bol felett volt egy hegyi domb Bolska korona az illir torony Kostilo maradványaival, valamint Vidova gora az adriai szigetek legmagasabb csúcsa. Utazási és sport repülőtér "Brac" is csak 13 km-re van Boltól és Bol kapcsolatba van ismert Európai nyaraló helyekkel, valamint Splittel kompok és szárnyashajók kötik össze. Bol egy rendkívül jól megközelíthető helyen van, gazdag festői tájékozódási pontokkal, az érintetlen természet, a nyugalom és a kristálytiszta türkizkék tenger, örökké napos égbolt ... Ennek a városnak a kis köves utcáin és a nagy terein sikerült megőriznie mediterán szellemét.
A városban számos étterem található, ahol a helyi és a nemzetközi konyha is megtalálható és a minőségi braci borok (a híres Bol habkő). Gazdag kulturális és szórakoztató programok. Kiemelkedő jelentőségű a Szűzanya ünnepe (augusztus 5), népi fesztivál, emlékezés arra a napra, amikor a legenda szerint, itt is havazott, ugyanakkor Bol település ünnepe. Sport és szabadidő szerelmeseinek, Bol 25 teniszpályát, egy központi tenisz stadiont 1820 ülőhellyel, ahol a top tenisz versenyeket tartják (WTA Croatian Bol Ladies Open), valamint meg vannak a feltételek a szörfözésre, vízi sportokra, bowlingra, focira kosárlabdára és röplabdára. Szervezett búvár iskolák vannak, víz alatti halászat és sárkányrepülés Vidova-ról. A sziget déli partja (nyugatra a Konjska öböltől) alkalmas a víz alatti halászatra. Bola-tól meredek turistaút vezet a Vidova csúcsig. Szeretnétek, aktív üdülést teljes sporttal-, szórakozással és társalogni a fiatalokkal, gyertek Bol-ba!

Kérjük egy kicsit várni!