Brist - Idegenforgalmi vezető

BRIST - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Brist helység és kis kikötő ugyanazon nevű öbölben az Adria partján. Makarskai riviéra déli részén fekszik, Split-Dubrovnik autópályán, Plocatól 8 km-re. Brist nagyon szép helység, ideális a kellemes és nyugodt pihenésre. Különösen atraktivak az olajfaerdői, iható víz forrásai, néhány homokos partjai. Ismert a gyenge éghajlatáról úgynevezett „vruljska” takaró itt nem olyan erős.
A helység körüli partot számos öböl jellemzi (Ploci, Blatnice, Pod Pecu, Slakovac, Pakljine, Smrdeljac, Litnoga i Zaborci). Sport és a rekreációs lehetőségek magába foglalják a vízi sportokat vagy a hegymászási túrákat Biokovon. A gazdaság a földművelésen, borászaton, olajbogyó termesztésén, halászaton és a turizmuson alapul.
Az öreg falut Brist, mely a tengertől messze volt, Biokovo hegyoldalban, már a XIX században elhagyták. Régi plébánosi st. Margit templomnak szentelve, melyet 1741.-ben épitettek, egy még régebbi templomnak a romjain. 1962-ben megsérült a földrengés alatt, utólag 1986-ban lett felújítva. Ez a templom a sírja a Kacic családnak a XVIII. századból. Kacici falucska a régi templom közvetlen közelében, helyezkedik el horvát író fra Andrije Kacic Miosic szülő faluja.
A XVIII. században felépítettek néhány barokk nyaralót. Az új plébánosi templom sv Marija 1870.-ben lett felépítve neo-romantikus stílusban, a tenger közelében; és mellette helyezkedik el fra Andriji Kacicu Miosic emlékműve,Ivana Meštrovića munkája.

Kérjük egy kicsit várni!