Cavtat - Idegenforgalmi vezető

CAVTAT - Horvátország, Dubrovnik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


A régi város Cavtat a Rata félsziget déli lejtőin található, mintegy 20 km-re délkeletre Dubrovniktól. Az ókorban Epidaurumnak nevezett, ma már az idegenforgalmi és kulturális központja Konavle, a legdélibb horvát régióban. Cavtat a gyönyörű strandok és a luxus szállodák városa, de ugyanakkor a tradicionális életmódnak és jól megőrzött hagyományoknak is.
Először az Illirek, és egy maroknyi görög kereskedő rendezi, majd a rómaiak, akik az Epidaurum, nevet adták neki és gyarmatosították. Így kapta Cavtat azt a különleges régi szellemet, mely könnyen látható és mi több érezni is lehet, ha ott vagyunk. Ez egy kincslelet tele történelemmel, művészettel és kultúrával.
Különböző kulturális intézményeket találunk, a Knezev Palotában, mely reneszánsz stílusban épült. A helyi templom. Sv Nikole barokk stílusban épült. Cavtatban van a XX. század elején jól ismert nagy horvát festőnek Vlahe Bokovac-nak a szülőháza, valamint a művészeti galériája. Festményei megcsodálhatóak a ferences kolostorban, híres a szép belső reneszánsz udvara. A városi temetőben, dombon a buja növényzet között, a híres horvát szobrász Ivan Mestrovic beépítette Račić családi mauzóleumát, ez a szobrász munka nagy jelentőséggel bír.
Köszönve a szépségének, a természetességéneknek és annak is amit az ember alkotott,a buja növényzetnek, gazdag történelmének és nagyon enyhe mediterráni éghajlatnak, ez a város lett az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont. Cavtat ma minden olyasmit kínál látogatóinak, amit egy modern pihenőhelynek tartalmaznia kell. Ha sport rajongok, vagytok, sok lehetőségetek van, hogy kielégítsétek igényeitek, búvárkodás, vízilabda, úszás, tenisz, síelés, hullámok lovaglása és a szörfözés. Horgászatot, lovaglást, szafarit, megtaláljátok a közeli Konavleban.
Az évente megrendezésre kerülő események közül meg kell említeni januárban vagy februárban a farsangi ünnepséget, amikor kiemelkedik a kis farsangi-feszt. Júliusban és augusztusban kerül sor Cavtatban a gazdag kulturális és néprajzi estékre és vízilabda versenyekre. Legünnepélyesebb nap, mégis a Szűzanya ünnepe a Havas Boldogasszony (augusztus 5.), amikor az egyházzal szertartás keretein belül ünnepelnek és a Hálaadás napja.
Cavtatban elárasztják érzékszerveid a fenyvesek leírhatatlan illata ahogy a nyári szellő széthordja, és a halk morajlás a távoli homokos strandokról. Ezen a helyen a tenger csalogatóan langyos és kristálytiszta, az egész helység körül lélegzetelállító szakaszokon homok, kavics és sziklás parti sétányon pálmafákkal szegélyezve. Cavtat 7 km hosszú sétánya keresztül vezet a sűrű fenyves erdőn és biztosítja a kellemes idő töltést a pihenésre és a kikapcsolódásra.
Mint a legtöbb dalmát városban itt is ízletes ételeket találtok az éttermekben, mindenki kedvére és lehetősége szerint válogathat, halak és kagylók olívaolajban, fokhagyma, petrezselyem és egyéb növények között. Minden esetben, ha kíváncsiak vagytok, mivel tölthetitek még a nyaralását azt javasoljuk, hogy tárjátok fel ezt a lenyűgöző régiót és látogassatok el Dubrovnikba, Konavleba, Zupa Dubrovacka-ba és a otok Elafite-ra mindezek Cavtat környékén vannak.

Kérjük egy kicsit várni!