Drasnice - Idegenforgalmi vezető

DRASNICE - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Drasnice a Makarskai riviérán egy helység, 3 km-re délkeletre Podgorától. A helység Split-Dubrovnik közötti főutón található. Drasnice egy tipikus dalmát helység számos festői kő házikókkal egy különleges mediteráni környezetben fenyőerdőkkel és kék kristályos tengerrel.

Dasak múltját a középkori temetők sírjain találjuk, a barokk templommal 1745-ből. (1794-ben megsemmisült a földregésbenl, felújították, majd újból megsemmisült.) A templom padlóját a középkori sírok jellemzik. A falu felett gótikus templom sv Stjepan helyezkedik el, római feliratok házigazdája II. századból és másik feliratnak 1446-ból, mely megemlíti Stjepan vojvodát.

Drasnice részlegesen le van fedve fenyőerdővel, és a kis napozó strandok végig húzódnak az egész helyiségen. A gazdaság itt a földművelésre, borászatra és halászatra összpontosít. Jachtok és a hajók részére 25 méter hosszú mól van biztosítva.

Kérjük egy kicsit várni!