Drvenik - Idegenforgalmi vezető

DRVENIK - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Drvenik a Makarskai riviérán egy helység és kikötő is egyben, Makarskától délkeletre 29 km-re. A helybeli dombon XVII. századi torony romjaival, a hozzátartozó védő falakkal. Gótikus templom sv Jurja a középkorból, később barokk stílusra lett átalakítva, melyet a beépített kősírok emelnek ki.
Miután a fő utcáról jobbra fordultok és Drvenik központja felé indultok, az utca egyenesen a tengerre vezet. Azután jobbra fordulva festői sétatérre értek sok kis üzlettel és éteremmel melyek alatt a kavicsos stranddal találjátok szembe magatokat. Balra mehetek a kikötő felé ahol megállnak a kompok Hvar és Korcula felé.
A gazdaság agrárkultúrán, borászaton, olajbogyó termesztésen, halászaton és a turizmuson alapul. A part a sok öböllel, homokos torlaszaival (úgynevezett „pleskuljama”) és termékeny övezeteivel (úgynevezett „duzama”) északon védvett a Rilic hegygerinctől. Kisebb jachtok beállhatnak a szurdok északi részén.
A szép zöld öblök az iható vízforrásokkal, Drveniknek különös hangulatot adnak. A gasztronómia kínálat magába foglalja a halat és a többi tengeri ételeket valamint a helyi specialitásokat. Ami a szórakoztató programot illeti a közeli Gradacba biztos jól fogtok szórakozni.

Kérjük egy kicsit várni!