Gradac - Idegenforgalmi vezető

GRADAC - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Gradac város és kis kikötő a Makarskai rivijérán, 13 km-re Polcatól. Nagyon közel a főúthoz, mely a helyi úttal van összekötve. Gradac nagy múlttal rendelkező város, ezt bizonyítják a római kastély maradványai melyet Crkvine környékén találtak meg, a tenger közelében.
A nevét a kétemeletes boltívekkel rendelkező toronyról kapta megvigyázva falucska feletti úton 1661-ben építették a, törökök elleni védekezés céljából. A kikötő közelében van a helyi temető a régi részleteiben megvigyázott barokk templommal.
Gradac gyenge lejtőkön van betakarva olajfaerdővel és fenyőerdővel, nagyon vonzó nyaraló egyike a legszebb és leghosszabb strandoknak nem csak a Makarskai rivijerán hanem az egész Adrián.
A gazdaság a földművelésen, az olajfatermesztésen, halászaton és a turizmuson alapul. A kikötőtől délre van Gornja Vala, a legszebb és a legnagyobb stranddal a Makarskai rivijérán. A kikötő minden oldalról védett; kisebb hajók beállhatnak a kikötő védő belső oldalához; nagyobb hajók kiköthetnek délre a kikötőtől vagy a Bosac szurdokba. (északnyugatra a kikötőtől.)
A rekreációs tartalmak magába foglalnak számos sport területet és a felszerelést a vízi sportokhoz. A fantasztikus gasztronómiai ajánlatokon kívül, érdekesek a számos ünnepélyek melyeken részt vesznek a környező helységek lakói is, Drvenika i Brista.

Kérjük egy kicsit várni!