Igrane - Idegenforgalmi vezető

IGRANE - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Igrane egy város, és kis kikötő a Makarskai riviérán, 7 km-re délkeletre Podgoratól. A helyég egy kis félszigeten található nagy homokos stranddal (1,5 km) a délkeleti oldalon.
A település már a római korban is létezett (szarkofág). A temetőben a kis középkori templom apszisa maradt fenn. Az olajfaligetben Igran felett sv Mihovil temploma helyezkedik el(11./12. század), amely tulajdonképpen pre-román stílusú bazilika. Zale torony a XVII. században épült a törökök elleni védekezés céljából, Igran felett.
A Igran domináns struktúrája a magas torony, mely 1920.-ban épült mint a spliti székesegyház következő harangtorony példánya. Mellette a Szent Szűz Mária, a rózsafüzér királynéjának temploma van, a XVIII. századból. A parton is észrevehetjük Simic-Ivanišević család barokk kastélyát, melyet már jelentősen átalakítottak.
A kikötőnek hosszú mólója van, ahol kisebb hajók horgonyozhatnak. Igrane egy tipikus dalmát város hangulatát kínálja a pihenésre és a nyugodt tartózkodásra. A kristálytiszta víz és a kellemes séták mellett, a látogatók élvezhetik a bocciat, mini golfot és vízi sportokat.

Kérjük egy kicsit várni!