Jezera - Idegenforgalmi vezető

JEZERA - Murter sziget, Horvátország : Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Jezera halász város a Murter szigeten, mindössze három kilométerre a Tisnom hídtól. A település a nevét a kis tavakról kapta, melyek ősszel és télen alakulnak ki az esőzések következtében, mikor a csapadék beáramlik a karsztos mélyedésekbe. De az első tavaszi napsugarak megjelenésével eltűnik a tó. Nem ismert a település létre jöttének ideje, de feltételezhető, hogy a védett öböl, ahol a Jezera találhatók, vonzotta az első lakóit a korai XIII. században. Azon a helyen, ahol egyszer a régi templom állt 1720-ban, megépült a Gospe od Zdavlja templom.


A gyenge talaj a terület körülbelül 800 lakosát arra kényszerítette, hogy élhetésüket a tengerparton keressék meg. Jezera lakosai ma képzett halászok és hajósok, de a területeket is meg tudják szelídíteni. Azonban, a hagyományos foglalkozásokon a mezőgazdaságon, szőlőtermesztésen, az olajfatermesztésen és halászaton kivül, Jezera jelentős idegenforgalmi potenciállal is rendelkezik. 500 ágy magánházakban, apartman komplexumokban 320 és magas színvonalú autó kemping az ősi olajfa-és fenyőerdők között helyezkedik el, mely otthont ad a különböző ízlésű turistáknak. A természetesen védett kikötőben épült, egy jachtkikötő 250 kikötő hellyel, egész évben üzemel.

Jezera sok napsütést, tiszta vizeket és öblöket, gyönyörű strandokat kínál, melyek előfeltételei a nyugodt és kellemes nyaralásnak Különösen a hal specialitások kedvelői fogják élvezni, mert itt a friss hall a mindennapi étlap része. A nyári hónapokban vitorlás oktatást szerveznek. Jezera az egyik kiindulópontja a Kornati szigetekre való hajózásnak. Helyi termékek kínálatával, hagyományos módon készített ételekkel, különösen a tenger gyümölcseivel, valamint minden körülményekkel a nyugodt szigeti nyaralásért, Jezera megfelel az igényes vendégek elvárásainak. Még több is ennél, mivel vendégek erre a helyre újra és újra visszatérnek.

Kérjük egy kicsit várni!