Kali - Idegenforgalmi vezető

KALI - Ugljan sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


KALI
 
Kali egy turisztikai település és kikötő az otok Ugljan délkeleti partján, 3 km-re délkeletre Prekatól. Ez a tipikus mediterrán település a legnagyobb összes zadari szigetvilág települése közül és az egyik leghíresebb halászfalu az Adrián. Népesség a már említett halászaton kívül vitorlázással, valamint a mezőgazdasággal, a borászattal és az olívabogyó termesztéssel is foglalkozik. Különleges hangulatot teremtett a sok nagy halászhajó a kikötőben. Augusztusban tartják meg a hagyományos Kali Halász éjszakát.
 
Kaliból vezet az út a szemközti partra, ahol két nagyon vonzó homokos öblöt találunk fürdésre, Lamjana vela és mala, melyek egymástól kis félszigettel vannak elválasztva. Közvetlenül a part előtt a helységben van, otok Osljak mely szintén nagyon vonzza a turistákat fürdésre és a kirándulásokra.
A falut elsőször 1343-ban említik. Barokk templom került 1698-ban a korábbi struktúrák helyébe. Egy dombon a falu felett van a sv. Pelegrina templom a XIV. századból.

Kérjük egy kicsit várni!