Komiza - Idegenforgalmi vezető

KOMIZA - Vis sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


KOMIZA
 
Komiza egy kis város az otok Vis szigeten, egy mély öbölben a sziget nyugati partján, a magas Hum hegy lábánál. Erről a középdalmát szigetről mindennapi kompjáratok indulnak Splittől  Visig, de Komizaig még 22 km-et kell vezetni a központi szigeti úton.
 
Komiza vonzza a turistákat a gyönyörű strandokkal, melyek a komizai öböl keleti partján sorakoznak, néhány kavicsos de homokossal is találkozunk. A kellemes mediterrán éghajlatnak köszönhetően, a Komiza látogatása nagyon kényelmes a téli hónapokban is.
Komiza, az a helység ahol a halászat született, az Adria keleti partján. Mindig is büszke a jó halászati hírnevére. A régi velencei erődítményben, a tengerparton van a halászati múzeum, ebből a fajtából csak egy van az országban, ahol bemutatják a hagyományos halászati eszközöket, melyeket a múltban használtak.
 
A szigetek lakosai szőlőt és gyümölcsöt termesztenek a termékeny mezőkön a sziget belsejében, míg a sziget a borairól is ismert, ilyenek: Rogac, Vis Vugava és Plavac mali. Halászat és a borászat a gazdaság alapja a szigeten. Mostanában kezdődik a falusi turizmus fejlesztése. Köszönve a szárazföldtől való távolságnak, Vis körül a tenger gazdag halban, kagylókban és puhatestűekben, és így a gasztronómiai ajánlata is nagyon gazdag.
A legnagyobb áldás a sziget érintetlen természete. A nemzetközi környezetvédelmi együttműködés az otok Vis szigetet a tíz legjobb állapotban megmaradt szigetek közé sorolta Európában. Sport és az aktív üdülés kedvelői Komizan választhatnak a bocce, kosárlabda, röplabda, kézilabda és a labdarúgás pályái közül vagy a vízi sportok közül, mint a búvárkodás, vitorlázás és szörf.
 
Ha érdekli a kultúra és a szórakozás, meg fogja találni azokat a zenei és színpadi rendezvényeken a Komizai nyár keretében, amikor a kocsmából a férfiak dalai szivárognak Vis szigetén. A múlt illatát érezni lehet a XV. századi várban vagy a XIII. századi Sv Nikola kolostorban, mely ismert mint Muster. Ott van a román stílusú templom a XIII. Századból, a barokk szentély a XVI. századból, valamint néhány szecessziós épület. Ne hagyja ki magát Vis városát sem, és otok Bisevo, mely a természeti jelenségéről, a Modre barlangról jól ismert.

Kérjük egy kicsit várni!