Lumbarda - Idegenforgalmi vezető

LUMBARDA - Korcula sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Lumbarda egy festői falu a legkeletibb részén a Korcula szigetének, 6 km-re délkeletre az azonos nevű várostól. Fő foglalkozásuk a mezőgazdaság, a halászat, a kő feldolgozás és az idegenforgalom. Lumbardat jellegzetes családi házak jellemzik(fellegvára), szép homokos strandok és öblök irigylésre méltó hagyományokkal, különösen a "Robinson" stílusú üdülés.

Minőséges szállás, sport és szabadidős lehetőségek, Lumbarda vonzó tulajdonságai a gyönyörű természetes környezet. Lumbarda központjától felfelé, keresztül a két sor eperfán (murvi), az út a gyönyörű mezők és szőlőültetvényekhez vezet, a finom vöröses homokra, amely ideális eszköz a szőlőtermesztésre. Itt van a bölcsője a Grk, Posip és Marastina, melyekkel büszkélkedhet az otok Korcula sziget. Ez a különös föld külön ízt ad a Korculai boroknak, a turistáknak pedig a legszebb homokos strandokat.


Egy kicsit északabbra az úttól, mely a strandokig vezet megtaláljuk a Glavica dombot a Sv. Roka templommal és a fehér haranggal. Délre az úttól Postrana található, ahol a szobrász és festő Ivan Jurjevic Knez létrehozza és bemutatja saját műveit, melyek a város lakosainak és halászainak történeteit és meséit ábrázolják. Lombarda rendkívül híres történelmi örökség. Villák és kúriák teszik Lumbardat dalmát reneszánsz és gótikus építészeti múzeummá, és gazdag régészeti lelőhelyek tanúskodnak, a helység a viharos múltjáról. A görög gyarmatosítás időszakából felfedezett tárgyak mellett, találkozunk még a római villák, középkori templomok és kápolnák romjaival is. Megállapították, hogy a (kastélyok) Krsinic, Nobilo és Milina család villái nagyon jó példái ennek az építészetnek.

Az érdekes kulturális örökség mellett, Lumbardaban a hagyományos kultúra is él. Gondosan karbantartott és dédelgetett népdalok, szokások és táncok. Augusztus 16.-át Sv Roknak szentelték. A szezonban alkalmi szórakoztató és kulturális rendezvényeket szerveznek. A kis szigetváros emberei kiváló borászok, olajbogyó termesztők és a halászok. Lombarda gasztronómiája igazán gazdag. Gyümölcsök és zöldségek, friss és sózott hal a legnépszerűbb ajánlat a piacon, és nem is beszélve a híres dalmát füstölt sonkáról.

Kérjük egy kicsit várni!