Makarska - Idegenforgalmi vezető

MAKARSKA - Makarska Riviera, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Gyönyörű város az elbűvölő Biokova hegy lábánál, 15 000 lakosával tényleg nagyon gazdag és hosszú turisztikai tradícióval rendelkezik. Dalmácia szívében Makarska képezi környékének kulturális, adminisztrációs és gazdasági központját. 64 km-re van Splittől.

Ez a város különös kapcsolatot mutat a mediteránni tengerpart szépsége és a hegyvidéki sziklák között. Biokovo a legmagasabb csúcsával – Sv. Jure 1.762 m, a sziklás jelenségeivel, helybeli növényekkel és kivételesen gazdagság flórával és faunával a természet parkba sorolják .

Makarskan élvezhetitek a napsütést és az érintetlen természet hegyeit a többi tartalommal amit Makarska kínál a modern szállodák, magán szállások, termál fürdők, sport tartalmak wellness központ, tenisz pályák( tenisz központ magába foglal kilenc pályát két udvart, mindegyiknek a föld az alapja és kivilágítással rendelkezik.), ki van fejlődve a rekreációs – egészség központ és még sok más lehetőség. A nyári hónapok alatt Makarskán számos népi ünnepélyeket szerveznek, különböző kulturális szórakozást és sportolási lehetőségeket. Az éttermek és a pincék gazdag gasztronómiai tartalommal, helyi jellegű ételekkel és borokkal szolgálnak.

A gazdag éjjeli élet miatt Makarska közkedvelt a hely, a hazai turisták számára is. Mind ez megmagyarázza miért nevezik Makarskát a visszatérés Városának, mert az ő gyönyörű természete, történelmi-kulturális öröksége, a különösen gazdag ajánlatok és a házigazdák akik mindig kedvesen és mosolyogva fogadnak titeket, a turisták mindig szívesen visszatérnek erre a helyre.

Makarska sok földfelszíni és tengeri utaknak a metszéspontja, ezért lehetőségetek van egy kellemes kirándulásra a környező szigetekhez Brac, Hvar, Korcula vagy Dalmácia területén belül, Biokovo hegy mögé vagy a városokig Split, Dubrovnik vagy a Medugorjaei szent helyig vagy számos más helységekhez, melyek feledhetetlené teszik az itt tartozódást. Nyitott a tengerre, de mégis hegységtől védett, ez a város ideális a pihenésre, szórakozásra és rekreációra.

Az Makarska egy öbölben található, mely tökéletesen zárva van a két félszigettel sv Petar és Osejava Makarska ,majdnem a riviéra közepén, körülötte pedig a Biokovsko hegytömbök helyezkednek el, így a klasszikus-antik Maccarum kifejlődött egy fontos központtá. Az adatbázis alapján pont a Makarskai öbölben 1887.-ben a Neretljaniak megszégyenítették a velencei flottát. Petara Krešimira IV, uralkodása alatt a XI. században, Makarska horvát országhoz lett csatolva. A közép korban magyar-horvát uralom alatt volt.

XV század végén a törökök lefoglalták és az alapokig semmisítették, hogy újból felújíthassák és kinevezzék regionális központnak. A török megerősítést az ismert Hajudin valósította meg, aki kiépítette a hidat Mostárban. 1646-ban a török-velencei harcok alatt a régió megszabadul a törököktől és Velence megbukásáig Makarska Serenissimu köztársaság alá esik. Ebben az időszakban sok épület fel lett újítva, azok a vallásosak melyek a török uralom alatt lettek megsemmisítve.

Sv. Mark katedrális előtt a téren van egy barokk szökőkút, mint emlékmű az ismert horvát költő és irodalomgyűjtő Andriji Kačiću Miošić részére, ez a műalkotás a legismertebb horvát szobrász Ivana Rendić remekműve. A tengerparti házak a második világháború alatt jelentősen meg lettek sértve, még ezeken a helyeken nem emeltek más konstrukciókat. A várossal állóhelyeről nagyon érdekes a Mala obala (Marineta) ahol XVIII és XIX századból maradtak fenn házak. A tengerparti épületek közül ki emelkedik a kései barokk templom Sv.Filip 1757.-ből.

A történelmi és kulturális gazdagságot a ferences kolostor mutatja be a saját világhírű Malakolos múzeumával, melynek a gyűjteménye világi és hazai tengeri példányokból tevődik össze. Azután itt van a sv.Mark katedrális, sv.Filip és sv.Petr templomok, Vepric szent hely, Kacicev tér, valamint a többi múzeumok és galériák, megközelithetőek kis köves utcákon és piacokon.

Kérjük egy kicsit várni!