Mirca - Idegenforgalmi vezető

MIRCA - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Mirca egy kis város a közép-dalmáciai otok Brac-on. 3 km-re helyezkedik le Supetartól és jellegzetes rusztikus hangulatát kelti egy kis mediterrán városnak. A lakosság hagyományosan gyümölcs-és szőlőtermesztéssel foglalkozik. A régi városrész a főúttól délre található és a helység főleg arra a régi belső részre orientált és csak a közelmúltban terjeszkedett ki a tengerig, ahol a múltban csak a temető állt, és a szőlőültetvények Mutnik és Vela területén.
A közeli helyek Sutivana és Donjeg Humca lakosai alapították Mircat a XVI. században. Bertičević és Brkovic család 1579-ben kezdte építeni a plébániatemplomot. Az eredeti templom Mirac Miasszonyunknak szentelve a XIX. század második felében bővült néhány barokk elemmel, melyet a legtöbb templomnál megtalálunk Bracon. A templomban Feliks Tironi braci művész oltár szövete található, 1783-ból, amely a vidéki realizmus fogalmát hangsúlyozza. Postira Pavo Gospodnetić festő le festette Cirillt és Metódot

A Gumanac kikötőben új dokk található, valamint a modern olívaolaj malom és sok különböző nyaraló ház, melyek a közelmúltban kiterjedtek egészen a fenyő erdőig, és a szőlőültetvényekig. Mirca a vidéki és a turisztikai élet határán mozog, fenn akarják tartani mindkettőt. Ez a különös hely nagy szerelme Tin Ujević horvát költőnek.

A tengerpart ezen részét homokos strand képezi fenyőerdő árnyékában, ahol még a legfiatalabb családtagok is nyugodtan játszhatnak a tengerben. A béke, a megőrzött természet, Supetar közelsége, a fő kompkikötő otok Bracon, teszik Mircat érdekes helyé a családi üdülésre, valamint azon vendégek részére, akik szeretnék megtapasztalni az autentikus hangulatát a szigeti életnek. Érdemes felkeresni a közeli turisztikai helyeket Supetar, Sutivan, Bol, Milna és Splitska, valamint a helyi Blaca sivatagot vagy megmászni a Vidova hegyet, az Adriai legmagasabb csúcsát, ahonnan csodálatos a kilátás a dalmát szigetekre, mely alatt a Zlatni Rat látható, a híres Bol stranddal.

Kérjük egy kicsit várni!