Murter - Idegenforgalmi vezető

MURTER - Murter sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Murter egyike a három legnagyobb településnek az ugyanazon nevű Murter szigeten. Murter, amely Tisnonál híddal van összekötve a szárazfölddel. Raduc hegy lábánál található a régi falu magja, a jellegzetes helyi építészettel, számos régészeti leletekkel az ókori és középkori időkből.

Murter 50 km-re van Zadartól és Sibeniktől 30 km-re, a Hramina öbölben. Három dombbal védett, a környéken gazdag homokos strandokkal, fenyőerdőkkel és az ősi olajfákkal itt igazi mediterrán paradicsomot találtok, tökéletes a nyugodt nyaralásra. A szomszédos Slanica öbölben egy szép fürdő és szálloda komplexum található, és ha úgy tetszik nyugodtabb strandokat és csendes öblöket találhattok a város közvetlen közelében.

Murternak van folytonosság a régmúlt idők óta, amiről egy római gradinai település a Colentum maradványai tanúskodnak, a Slanica és a Hramina öblök között. Srimac szigetet 1251-ben emlegetik horvát név alatt . A vallási műemlékek közül meg kell említeni a Sv. Roka kápolnát 1760-ból, a Sv Mihailova plébánia templomot, melyet 1770-ben rekonstruáltak, és benne sok értékes festményt őriznek, valamint a Gospe od Gradine a templomot. 1866-ban Murterban megnyitott az első vidéki olvasóterem az egész Dalmáciában.

Murter közel ideális feltételekkel rendelkezik az idegenforgalom fejlődéséhez. Gyönyörű napfényes strandok, számos szálláshely és a szolgáltatások széles választéka, csak egy töredéke annak, ami Murtert az egyik leglátogatottabb úti céllá teszi éveken keresztül a régióban. A vendégek részére ezer ágyas apartmanok magánszálláshelyeken, de a sziget és a tágabb környezete, elkerülhetetlen hely a boatersek részére. Az ő részükre szolgálnak a korszerű jacht-kikötők Murter öbölben 350 kikötőhellyel a tengerben, 170 kikötőhely a szárazföldön, szolgáltatási műhelyekkel és teljes infrastruktúrával. Ha ehhez hozzátesszük a számos éttermet és vendéglőt, a lehetőségeket a sporttevékenységekre a szárazföldön és a tengeren, valamint a különböző kulturális és szórakoztató rendezvényeket, akkor elegendő oka lesz arra, hogy éppen ezt a régiót válassza.

Kérjük egy kicsit várni!