Necujam - Idegenforgalmi vezető

NECUJAM - Solta sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


NECUJAM 

Necujam idegenforgalmi település, és üdülőhely ugyanazon nevű öbölben, otok Solta északi partján. A legfiatalabb település a szigeten, üdülő házak és szállodák építésével keletkezett, Necujam a legnagyobb és a legszebb öböl a szigeten, mely minden nyáron sok turistát vonz.
Necujam turista központ, Solta kellemes napokat kínál különböző típusú vendégek részére és legtöbbjük állandóan visszatérő, látogatók évtizedek óta. A tengerparton számos lehetőség van, ilyenek a turisztikai települések, üdülőhelyek és számos ház a pihenésre, kis strandokkal.
 
A komp és hajó járatok Splitig igen gyakoriak, különösen a szezon során. Buszok és taxik szállítják az utasokat a kompkikötőtől az adott helyig.
A jelenlegi régészeti helyeken a régi élet nyomaival találkozhatunk. Az öböl legalján, a keleti oldalon, a mezőgazdasági épületek maradványai vannak, míg a környéken sírboltok, néhány virágcserép és pénz. A közelben egy kis gótikus templom maradványai találhatóak a XV. századból.
 
Közvetlenül a templom mellett egy egyszerű kőház található, mely Marko Marulić költő egykori barátjának a tulajdona volt, a horvát irodalom atyjáé. Itt találhatóak a gyűjteményei. A ház előtt Petar Hektorović, költő és író, emlékműve található, aki pont itt kapott ihletet a műveihez.
Még a római Diocletianus császár is ismerte otok Solta helyi minőségét, a tengerben a felszín alatt, továbbra is meglelhetőek a falak, melyek bezárták az öblöt, és halastóvá alakították.

Necujam körül az öblök hatalmas potenciállal rendelkeznek, a hajózási turizmus és a kirándulások fejlesztésére. Necujam öböl az egyik legnagyobb az otok Solta szigeten. Így, a latin neve ennek a helynek Vallis Surda - süket öböl.
Necujam strandja a legnagyobb a szigeten. Mesterségesen van megtöltve. Rendszeresen takarítják és még zuhanyzó is van, valamint két büfé, vízi csúszda, hajó kölcsönző, gyorséttermek, tenisz és asztalitenisz pályák.
 
 Az idegenforgalmi szezonban különböző szórakoztató rendezvényeket szerveznek, amelyek közül ki kell emelni a hagyományos halász fesztiválokat. Sport és kikapcsolódás szerelmeseinek ajánlják a teniszt-és minigolfot, de különösen a halászatot és a vízi sportokat. Vannak szervezett kirándulások.
Necujamban rendelkezésünkre állnak étterem, pizzéria, pool bár, cukrászda, diszkó-bár, szupermarket, fodrászat, utazási iroda, posta és a pénzváltó.

Kérjük egy kicsit várni!