Orebic - Idegenforgalmi vezető

OREBIC - Félsziget Peljesac, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


OREBIC
 
Orebic egy kis turisztikai város Peljesac-félsziget déli partján, Sveti Ilija (961) hegy alatt és a legkedveltebb turisztikai üdülő a Peljesac Rivieran. A legnagyobb attrakció Orebicben a reneszánsz ferences kolostor a XV. századból, ahol a művészek gyűjteménye található. A kolostor közelében a Karmen falú található, számos középkori műemlékkel. Itt van a kiindulópont gyalogos túrákra a festményi falukig, és itt kezdődik az egyik legkedveltebb emelkedés Sveti Ilija felé(St Elias). Különben a környék kiválóan alkalmas a sétákra, a hegymászásra és gyógynövények gyűjtésére, a lejtőket belül szőlőültetvények borítják a peljesaci őshonos fajtákkal és tarkított borospincékkel, ahol megkóstolhatja és vásárolhat házi peljesaci bort vagy sherry. Orebicben található a Tengerészeti Múzeum.
 
Orebic partja tele van apró kavicsos és homokos strandokkal, köztük a legnagyobb tengerpart Trstenica 1500 m hosszú. A város közelében számos kis sziklás öböl található, kis elszigetelt strandokkal, azok számára, akik előnyben részesítik a magányt. Orebic környéke olyan, mint egész Peljesac benőve sűrű örökzöld erdővel és mediterrán növényzettel, és a napsütéses napok számával a legmelegebb hely az Adrián. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, a halászat és az idegenforgalom. Van egy kompkikötő Korculai menetrenddel, melynek Orebic a legrövidebb kapcsolata a szárazfölddel.
 
Orebic gazdag idegenforgalmi ajánlatokkal rendelkezik. Rendelkezésetekre állnak a szállodai szobák és magánszállások és apartmanok, valamint sport-és rekreációs területek, mint a tenisz és a futballpálya. Itt nagyon népszerűek vízi sportok és a strand kínálta lehetőségek, vitorlázás és a szörfözés.  A gasztronómiai különlegességek még a legigényesebb vendégeket is elkápráztatják, a menüről megkóstolhatjátok az osztrigát és kagylót, valamint a híres borokat Dingač és postup.
 
Orebic és környékén sok hagyományos vallási szertartásokat tartanak meg. Különösen érdekes a Boldogasszony ünnepe a Karmen (július 16.). Nyári hónapokban itt vendégeskedik a színház és más kulturális és szórakoztató rendezvényeket szerveznek.

Kérjük egy kicsit várni!