Pag - Idegenforgalmi vezető

PAG - Pag sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sziget Pag a sziget központja. Tornyokkal és erődítményekkel, melyek a múltbeli gazdag kultúra örökségeit őrzik. Sziget Pag a 15 században épült, a mai helyén. De azóta már kétszer költözött a törökök elleni veszély miatt. A SV. Marije templom1192-ben épült, mely ma a régi város részen dominál. Pag egyik jelentősebb történelmi eseménye az hogy megkapta a Bulát IV. Bélától, ami annyit jelent, hogy a város 1244 –ben megkapta a szabad királyi város státuszát.
Pagon még látható a só termelés régi módja, a tengervizet kis medencékbe engedik, és itt kiszárítják Ezek a só gyárak hálás motívumok a fényképezésre. Sziget Pag a kézimunka városa is, az ismert pagai csipkéről melyeket századokon keresztül őriznek, mindegyik különös a maga módján, és ez a lassú és kemény munka még ma is él a régi város utcáin.
1968.-ban nyitják meg az első hotelt, rendezik a strandokat, az autó kempingeket és utcákat melyekkel megindul a város turisztikai fejődése. Paga öblöt 20 kavicsos és homokos strand jellemzi. Pagban lehetőség van a nyugodt, de az aktív pihenésre is, de ugyanakkor megfelelő a kisgyermekes családoknak és a rekreativistáknak is.

Kérjük egy kicsit várni!