Pakostane - Idegenforgalmi vezető

PAKOSTANE - Horvátország, Biograd: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Pakostane egy kis turisztikai központ, Biogradtól nem messze, 35 km-re Zadartól délre. A település régi része a part mellett helyezkedik el, míg az új az Adriai autópályán. A helység a széles öbölben helyezkedik el a Kornati Nemzeti parkkal szemben, a horvát paradicsomban. Nem messze a parttól van néhány romantikus szigetecske, alkalmasak a halászatra, de védik a kikötőt a szelektől.
Pakostaneban és a környékbeli területeken is, gyönyörű strandokkal fenyőerdők árnyékában és gazdag mediteráni vegetációval találkozunk. A tenger melletti Pakostan hangulata és a nagyobb központok közelsége Zadar és Biograd, valamint a tiszta tenger a hozzá tartozó szigetekkel nagyszerű okok Pakostan látogatására.
Sok tradicionális ünnepély és esemény melyeket rendszeresen meg szerveznek kezdve a Karnevállal, majd a Krizi ünnepéllyel folytatva, melyet Húsvét után 40 nappal tartanak, ezután a község napja, július 30-án és augusztus első hetében pedig a nyári fesztiválra kerül sor.
Pakostan és Biograd között két fontos turisztikai üdülővel találkozunk. Egy nagy falu a piros öbölben, benőve sűrű mediteráni növényekkel és fenyőerdővel, vonzó strandokkal, valamit védett kikötővel a sport hajók részére, különböző fürdő helyekkel és vízi sízéssel. Itt van az a klub mely úgy ismert a világban, mint egy különös fajtája a szórakozó helyeknek, mivel a „vadon” hangulatát utánozza, enyhítve a modern világ komfortjaival.

Kérjük egy kicsit várni!