Pasman - Idegenforgalmi vezető

PASMAN - Pasman sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Az otok Pasman része a zadari szigetvilágnak és otok Ugljantól délkeletre található, melytől a keskeny tengerszoros Zdrelac választja el. Pasman ugyanazon nevű falu és kikötő a keleti partjának központi részén. Foglalkozások alapja a gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, gyümölcstermesztés, a halászat és az idegenforgalom. A regionális közúttal van összekötve más településekkel a szigeten. Kompjáratok Tkon-Biograd a tengeren köti össze a szárazfölddel.

Először 1067-ben említik Postimana néven. A plébánia templom a középkorban lett felépítve, a korai XVIII. században hozzáépült a hajó, és az eredeti templom szentéllyé vált, a harangtorony 1750-ből való. A templomban két késő gótikus körmeneti kereszt és az oltárkép van, C. Medovića munkája. A közeli Mali Pasman-ban egy középkori templom sv Roka található.

Kérjük egy kicsit várni!