Petrcane - Idegenforgalmi vezető

PETRCANE - Horvátország, Zadar: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


PETRCANE
 
Petrcane város és kikötő ugyanazon nevű öböl partján, Zadar és Nina a régi horvát városok között (13 km-re északnyugatra Zadartól). Gazdaság alapja a mezőgazdaság, a halászat és a turizmus. A kikötő jól védett és kis csónakok tudnak kikötni.
 
Petrcane szép betonozott, kavicsos és homokos strandokkal, szélén sűrű fenyőerdővel büszkélkedhet. Az erdőben találunk egy modern szállodát sportolási lehetőségekkel és uszodával. Ha aktív pihenésre vágytok Petrcane változatos sport-és szabadidős létesítményeket kínál. Földrajzi elhelyezkedése alkalmas a zadari szigetvilág szigeteinek és a Kornati Nemzeti Park meglátogatására.
 
A középkorban Petrcaniban voltak a zadari kolostor sv Krsevana és Platona tulajdonai. Délkeletre a falutól a tengerparton, a megmaradt román stílusú sv Bertalan templom, melynek hatalmas toronyórája már régen az úgynevezett Kulina lakóházzá lett alakítva, mely nagyon állapotban van.

Kérjük egy kicsit várni!