Pirovac - Idegenforgalmi vezető

PIROVAC - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


PIROVAC
 
Pirovac észak Dalmácia festményi városa, 26 km-re északra Sibeniktől, az Adriai autópályán Zadar – Sibenik irányában. A Pirovac öböl sekély partján található, ahol a kikötő is van, mely a szelektől védett, kivéve a nyugati szelet. A Prosika közelében található, ahol csatorna is készült, melyen keresztül a Vrana tó vize belép a tengerbe, erdős és szőlőültetvényekkel gazdag terület. A lakosság főként a mezőgazdasággal, szőlőtermesztéssel, a hajóépítéssel, a halászattal és idegenforgalommal foglalkozik.
 
A települést először a XIII. században emlegetik, a középkorban a horvát fejedelmek birtoka volt.
Meg kell említeni, a Draganić nemesi család birtokát a XVI. századból, valamint gótikus szarkofágot 1447-ből a Dragančića-Vrančića családi kriptában, a falusi temetőben. A sv Jurja plébánia templom 1506-ból, melyet a XVIII. században újjá építették barokk stílusban.
Pirovac sok turista számára érdekes a gyönyörű öblök miatt Sitnica, Vrulje, Makirina és Vrilo és a köves strandjai, valamint különleges attrakció a Sustipanac szigetecske közvetlenül Pirovac mellett, ahova a vendégek szívesen járnak fürödni. A szigetecske is érdekes, a XVI. századi ferences kolostor romjaival. A Makirina öbölben gyógy sarat találtak melyet a hullámterápiák alkalmával használnak.
 
A Pirovacban hagyományok szerint megtartják az énekes versenyt, Pirovac első hangja néven, a valódi dalmát fesztiválon Pirovac éjszakája. Különös ünnep a Blagdan sv. Jurija, Pirovac védőszentje (április 23) és a Gospe od Karmena (április 16). Pirovac mintegy 20 éttereme a szezonban minden szombaton este, megszervezi a tenger gyümölcsei fesztivált. A gyermekes családokon kívül, Pirovac érdekes a horgászoknak is, mert a közeli Vrana tavon nagyobb példányokat lehet fogni a harcsából, csukából és pontyból.

Kérjük egy kicsit várni!