Podgora - Idegenforgalmi vezető

PODGORA - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Podgora egy helység és kikötő a Makarskai riviérán, 9 km-re Makarskától délkeletre, és Splittől 70 km-re. A dalmát partszakasz központjában helyezkedik el a Vrgorac közút elején
Miután a törökök elhagyták a várost és minden veszélye megszűnt annak, hogy visszajönnek, minden fontos épületet újra építettek. A Mrkušić család felépítette késői barokk stílusú nyári rezidenciáját, amelyet ma a klasszikus kápolna képvisel, 1802-ből. Klasszicizmushoz tartozik, a Mindszentek plébánia templom Gornja Podgora-ban 1764-ből, ez az egyik legmonumentálisabb építmény a makarskai riviérán.
A temetőben van Mihovil Pavlinović emlékműve, mely Ivana Rendić munkája, az egyik legegyedibb az illír mozgalomban. A hegyen a kikötő felett, egy monumentális emlékmű van 1962-ből, amely egy galamb szárnyait jelképezi. 1962-es földrengés után új templom épült, modern stílusban, hajó alakjában.
Az első szálloda "Praga" megépítésével 1922-ben kezdődik a modern turizmus, bár a hatvanas évek elején Podgora még mindig egy kis halászfalu, mely még csak most fejlődött modern turisztikai, helyé a most kiépített Adriai autópályával. Podgora közel 2000 ágyas hotelekkel és mintegy 3600 ágyas magánszállással rendelkezik. A Sutikla hegycsúcson van az ugyanazon nevű autó kemping 300 telephellyel az ősi olajfák alatt. Bárhol is szálltok meg barátságos házigazdák fogadnak a mediterrán szépsége alatt.

A mediterrán részén található teljesen tiszta környezetben, itt a nap ezer színben nyugszik, a reggelek pedig a természet illatával ébrednek. A strandok gyönyörű fehér tiszta tengerparttal borítottak, köszönhetően a kedvező áramlatoknak májustól októberig lehet élvezni, vagy az enyhe időjárásnak köszönhetően bármely évszakban megszállhatok itt.
A nemzeti és nemzetközi ételeket és italokat számos étteremben, pizzériában és a szállodai épületekben is kipróbálhatjátok. Szórakozni lehet a diszkó klubokban és kávézókban. Júliusban és augusztusban minden héten részt vehetek előadásokon, illetve a hagyományos dalmát dalokon. Ünnep sv. Vinka, Podgora védnő szentje, hagyományos fesztivál, amelyet a mennybemenetel utáni első vasárnap tartanak meg (augusztus 15.)
A Podgora számos sportolási lehetőséget biztosit az aktív pihenésre: tenisz, kézilabda, kosárlabda és a bowling, a tengeri síelés, szörf, búvárkodás, csónakázás vagy sport rakéta. Szervezve van hegymászás, fotó szafari és sporthorgászat a közeli természetvédelmi parkban Biokovon.

Kérjük egy kicsit várni!