Podstrana - Idegenforgalmi vezető

PODSTRANA - Horvátország, Split: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


PODSTRANA

Podstrana egy kis turisztikai település mediterrán hangulattal, 8 km-re Splittől, közép Dalmácia központja, mely a saját elit külvárosában fejlődött ki. Ékesítve sűrű növényzettel és a tiszta tenger természetes ajándékával, Podstrana kiváló a mindennapi életből való kikapcsolódásra

Az 553 m magas Perun hegy lábánál fekszik, melynek lankás lejtőin antik rusztikus villák, reneszánsz víkendházak és paloták épültek. Podstrana bölcsője az ókori régi Podstrana, függőlegesen elhelyezett kőházak sorozatával, a kertekkel és az utcákkal, melyekben örökre visszhangozni fog a múlt szelleme. Innen, települt át az élet a tenger menti övezetbe, ahol ma a Strozanac, Grljevac, St. Martin, és Mutogras városközpontokat találjuk.
 
Sv Jurja két szentélye csillog a hegycsúcson az ég felé, a régi Horvátország legerősebb két spirituális szent örökségének erődítménye. Békeidei kiegyezés Mislav fejedelem és a velencei dózse Petar Tradenija között, a podstranai sv. Maritna templomban kötetett meg, és itt említik először a "Mare Nostrum"-ot.
Foglalkozások közé a gazdálkodás (olíva, őszibarack gyümölcsösök, szőlők ...) és az idegenforgalom tartozik. Podstrana területén közel 2000 család foglalkozik turizmussal, kiadják a szobákat és apartmanokat, igy a turisták és látogatók számára csaknem 1900 regisztrált ágy áll rendelkezésükre.
A kis magán szállások kiépítése, valamint a nagy agglomerációk "Lava" megerősítették a podstranai szállások kapacitását, több mint 1000 ággyal és egy sor kiegészítő berendezéssel, melyek megemelték az aktív turizmus szintjét.
 
Földrajzi sajátosságainak köszönhetően a látogatók a különféle rekreációs jellegű tartalmakból válogathatnak a természetben, ösvények,  gyaloglás, hegymászás, vagy kerékpározás, kirándulás a régi Podstrana faluba, látogatás a kulturális és történelmi helyekre.
A tengeren választani lehet a következő sportok közül vitorlázás, vízisí, ejtőernyőzés a vízen. Felajánlott kirándulások, lovaglás a természetben, mely mintegy 30 km-re van távol, hal-picnicks, látogatások a különböző történelmi és kulturális helyszínekre.
És végül, minden megterhelő szabadtéri tevékenység után várnak rád a kitűnő gasztronómiai ajánlatok a hazai és nemzetközi ételekkel és borokkal számos kocsmákban, éttermekben, pizzériákban.
 

Kérjük egy kicsit várni!