Postira - Idegenforgalmi vezető

POSTIRA - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Postira egy turisztikai település, a közép dalmáciai otok Brac északi partján. Mindennapi kapcsolata van a szárazfölddel, kompok közlekednek Splittől Supetarig, majd 9 km-re keletre a regionális sziget felé vezető úton Pucisca felé. Komppal Makarska – Sumartin, valamint a fő sziget felé vezető úton Praznicaig, ahol különválik a regionális út Pucisca felé és tovább vezet Postiraig. Postira kedvező elhelyezkedése kikötőé és a halászfaluvá tette, a vendégek részére a hátországi termékeny föld biztosítja a helyi ételeket és minőséges borokat.

A települést először a XIV. században említik, de a neve a latin eredetű partura szóból ered. Keresztelő Szent János plébániai templom lábánál, paleokeresztény templom falakat és keresztelőkádat fedeztek fel, a templomban a velencei iskola mestereinek képei találhatók a XVII. századból. A meghatározott Gospodnetić ház falaiban, a barokk ajtók és karok találhatók. A Postira kikötőben egy egész sor magas kőház helyezkedik el, melyek Brac gazdag tulajdonosaihoz tartoztak, beleértve Lazanić palotát a reneszánsz oromzattal, ahol a költő, Vladimir Nazor született.


Postira szép minden évszakban. Januárban is, amikor virágoznak a mandulák, és a karnevál, után amikor a szelek tisztítják a tengert és a szőlő-és a füge rügyeznek valamint a vadon hangja és seprű betöltik a levegőt. A nyár folyamán a számos események és az emberek újraélesztik az öblöt és strandot. Míg a tücskök zenélnek, víg dalokat lehet hallani és a levegőben pedig a pörkölt és a sült illata érzik. A szezon után a szőlőskertek, gyümölcsösök és olajfaligetek, a szüretelők énekétől hangos. Ugyan akkor a télnek is megvan itt a varázsa, a hagyományos karácsonyi szokások miatt, mikor a hosszú téli estéken az emberek, a kandalló mellett melengetik a fagyasztott szél által áthűtött csontjaikat.


A város területének környékén több kisebb öböl van homokos és sziklás strandokkal valamint fenyőerdővel. Szervezetten is meglátogathatjátok a nagyon festői környékbeli településeket Dol, Split, Skrip, Pucisca, Praznice valamint turisztikai helyeket Supetar és Sutivan. A megszervezett kirándulások a környéken, szórakozás a nyár folyamán, a kulturális nyár kereteiben levő megnyilvánulások, a népművészeti fesztivál, melyet évtizedeken keresztül a régi autentikus módon szerveznek. Az elszállásolás a szállodák, panziók és apartmanok ajánlatain alapul, ideális a nyugodt családi nyaralásra. A sport szerelmeseinek rendelkezésére állnak a kosárlabda, tenisz és bowling terepek valamint vízi sportok, hogy ha nincs sajátfelszerelésünk, akkor Postira biztosítja a szükséges kellékeket. Hagyományos kulturális és szórakoztató rendezvények. Postirai nyár magába foglalja a szentek ünnepeit, is mint a Szent Keresztelő János, a plébánia védőszentje (június 24.), Gospe Karmelske (július 16) és Nagyboldogasszony (augusztus 15) ünnepeket.

Kérjük egy kicsit várni!