Preko - Idegenforgalmi vezető

PREKO - Ugljan sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


PREKO
 
Gazdag zadari szigetvilág a város előtt három sorban van felosztva. Az első sorban, viszonylag közel a parthoz Ugljan és Pasman.  Ugljan teljes egészében különösen Preko település, közvetlenül Zadárral szemben helyezkedik el. Fő foglalkozások közé a gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, a halászat és a turizmus tartozik. A várost regionális utak kötik össze a sziget minden részével.
 
Preka terület partját, részben erdők borítják, számtalan vonzó stranddal. A partszakaszon kívül rendelkezésetekre állnak a kis szigetek Osljak és Galovac melyek Preka előtt fekszenek. A turisták számára a legvonzóbb strand az erdős Galovac, mindössze 80 m-re Preka központjától.
Prekaban hosszú hagyománya van a turizmusnak, turisztikai szempontból, egyesíti a környező falvakat Sutomiscica, Poljana és Osljak az ugyanazon nevű szigeten. Prekaban az étterem kínálatai kiválóak, és szezonban számos népzenei és szórakoztató programokat szerveznek, melyek közül a leghíresebb Prijeska legrica, hagyományos népi fesztivál.
 
A helységben van a sv Ivana Krstitlja román stílusú templom, a XII. századból. A barokk plébánia templomban a XVIII. századbból, található Franje Salghettija-Driolija oltár képe. A hegyen a város felett emelkedik a hatalmas sv Mihovila középkori erődítmény a XIII. századból, melyet a velenceiek emeltek, az egykori bencés kolostor és templom körül. Az erődről kilátás nyílik a Zadar előtti sziget csoportra.

Kérjük egy kicsit várni!