Pucisca - Idegenforgalmi vezető

PUCISCA - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Pucisca város és kikötő, a központi otok Brac északi partján, ahonnan naponta közlekedik komp Splitbe és Makarskára. Pucisca egy szép, jól védett öbölben található, amely biztonságot nyújt a hajóknak. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, a halászat és a turizmus tartozik. Supetarral együtt a legnagyobb város a szigeten.

A város a kövön, a kő miatt és kőből fejlődött ki. A hely híres a kőfaragó hagyományaival, Washingtonban a Fehér Házba be van építve egy kő a közeli kőbányából. Közelben három nagy kőbánya (Punta, Joy és Kupinova) van, ahonnan kapjuk a híres Braci követ. Puciscaban híres kőművesek dolgoztak, mint Jurja Dalmatinca, Andrije Alešija, Nikole Firentinca. Pucisce időtlen szépség. Ebben a helységben, a nap-, kő-és só páratlan harmóniában van.

Legcsodálatosabb vallási emlékmű a sv Jerolima plébániatemplom. A temetőben az egykori sv Stjepan bencés templom van, ahol az élet nyomait találták meg,egy pogány oltárt valamint egy római temetkezési csillagot. A falu közelében van a román-gótikus templom sv. Jure, amely szimbóluma Pucisca védelmének. A laikus műemlékek közül különösen érdekes a Zuvetic család reneszánsz kastélya, mely együtt más hasonló építménnyel, melyek Postira történelmére és építészeti tereptárgyaira jellemzőek. Pucisca kulturális nyara sok kulturális eseményt tartalmaz, például klasszikus, pop és jazz zenei koncertek, harmonikus ének előadások, kiállítások, színházi előadások, szemináriumok, könyv bemutatók, irodalmi estek és különböző sportesemények. Érdekes, hogy az első nyilvános olvasóterem a szigeten a Puciscai, mely 1868-ban nyílt meg.

A turistáknak Pucisca vonzó, a gyönyörű, védett öböl miatt, ahol megtalálják a magán-és szállodai elhelyezést. Számos jó étterem, pizzéria, vendéglők és kávézók, bárok és cukrászdák találhatók. A strandok kaviccsal vagy kővel borítottak, és a rendelkezésre álló számos kis öböl, ahol bárki megtalálhatja a kis sarkot a saját maga számára. A sportesemények közül ajánljuk vitorlázást, búvárkodást és szörfözést. Nyáron a város és a környező kulturális és szórakoztató rendezvények Puciscat ideálissá teszik egy kellemes nyaralásra a családdal és barátokkal. Szépek a környező falvak Praznice, Postira, Sumartin, Povlja, de mindenképp látogassa meg a turisztikai központot Boltot és a Zlatni Rat strandot.

Kérjük egy kicsit várni!