Rab - Idegenforgalmi vezető

RAB - Rab sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Varos Rab római település volt, melynek Octavijan August császár adta a város státuszt és municipnek kiáltotta ki, 10 évvel Krisztus előtt. Sv. Kristofor a város védőszentje. A városnak három gyönyörű parkja van. Rab város, különösen nyáron, sok kulturális eseménynek ad helyet. Rabai énekes esték a rabai templomokat és tereket színpadokká varázsolják, a keskeny városi utcákat pedig nyitott képkiáltásokká. Különösen érdekes események még a Rab summer festival és a Rab Fashion week.
Rapska fjera a legvonzóbb esemény Rab városában. Ez háromnapos esemény, amikor a városban feléled a középkori történelem. Ekkor a Rab város terein és utcáin, kőfaragókkal, csipkekötőkkel, festőkkel, zenészekkel, medari, kézművesekkel, glagolitákkal és ácsokkal, kovácsokkal és virágkereskedőkkel találkozhatunk..
A turisztikai kínálatok közül különösen érdemes kiemelni a sok szép és feledhetetlen egy napos kirándulást, a Rab sziget és környéke megismerésére, melyeken elég csak végig sétálni, itt vannak ki kötve a kiránduló hajók és az ajánlataik. A különös élmények egyike a taxi hajókkal való utazás, az úgynevezett "Barkarijolima", mely a kis gyönyörű öblökbe és fjordokba visz. Zavratnice, valamint a halászat a Rabaiak társaságában.
Az éjszakai szórakozásra nagyszámú kis kávézó, pub, éjszakai klub, koktél bár található, valamint Rab régi város falai között, terek, társalgók találhatók.

Kérjük egy kicsit várni!