Rogoznica - Idegenforgalmi vezető

ROGOZNICA - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


ROGOZNICA

Rogoznica egy kis csendes mediterrán település Primosten közelében, 25 km-re Sibeniktől délre, Split irányában a helyi úton Rogoznica felé, amely 5 km-re Primosten után elágazik az Adriai autópályától. A lakosság mezőgazdasággal, halászattal és az idegenforgalommal foglalkozik.
Rogoznica a félszigeten található, de tulajdonképpen a valamikori Kopara szigetecske a szárazfölddel egy mesterséges töltéssel van összekötve. A régi város helyén a középkori temető van sírkövekkel, valamint a sv Nikole templom. A plébánia templom 1615-ben lett felépítve és átépítették barokk stílusba a XVII. században. A történelmi maradványokból itt vannak a francia erőd romjai a XIX. század elejéről.

Kis turisztikai település postával, orvosi rendelővel és üzletekkel ,része a széles öbölnek és ideális hely a kikapcsolódásra, a családdal és a barátokkal. Sűrű erdővel borított, mely leereszkedik a partig, ez a hely a tenger és a természet szerelmeseinek paradicsoma. Rogoznicat örömmel látogatják a hajósok is, mert a Frapa kikötő azon kívül, hogy az egyik legszebb, ismert, mint legbiztonságosabb is az Adrián. Rogoznica strandjai kavicsosak, s vannak kövek is. A lakosság hagyományos foglalkozása a halászat, így a friss halból biztos nem lesz hiány. A különleges a specialitás a Rogoznica pörkölt.

Rogoznica az augusztusi népi fesztiváljairól ismert (Halászok éjszakája, és az éjszakai Rogoznica), amikor az utcán életre kel a különleges hangulat, és ez alkalommal Rogoznicaba látogatnak a Sibenikiek és Splitiek. Rogoznica tagolt partja alkalmas a vízi sportokra, a rekreáció viszont lehetséges a part menti területeken is. Rogoznicában foglalkozhattok vívással 1987-óta itt működik a Nemzetközi Vívó Tábor és a kardforgatás iskolája.

Kérjük egy kicsit várni!