Srima - Idegenforgalmi vezető

SRIMA - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


SRIMA

Srima egy turisztikai település a sibeniki Riviérán, 3 km-re délkeletre Vodicától a regionális úton, mely Vodica mögött ágazik el az adriai autópályától. Az elmúlt húsz évben dinamikusan fejlődik a turizmus, magas színvonalú szállások kiépítésével a családi házakban és az üdülőkben, valamint számos kempingben. Srima homokos strandjaival vonzza a béke és a pihenés szerelmeseit, a kis tipikus dalmáciai helységbe.
 
A település már a középkorban is létezett, de a lakosok a török elleni veszély elől elmenekültek egy közeli szigetre, és létrehoztak egy Sepurine nevű települést. Miután megszűnt a veszély, a XVII. század végén visszatérnek Srimaba.
Számos régészeti lelőhelyekkel találkozunk az ókeresztény korból (a korai keresztény bazilika a VI. századból) a településről először a XVI. század elején beszélnek. Érdemes felkeresni a Sjever templomot a VI századból, valamint a Jug templomot, és a Gospe Srimske román stílusú templomot a XII. századból.
 
Ha egy nyugodt nyaralót keres, a zajos szállodáktól és településektől távol, akkor a srimai apartmanokat, szobákat és nyaralókat ajánljuk. Ha esténként szeretne szórakozni, vagy a jó fesztiválok érdeklik, látogasson el Vodiceba, a jól ismert turisztikai központba. A közelben a következő idegenforgalmi helyek találhatóak Tribunj és Skradin a Krka Nemzeti Parkkal és a szigetek Prvic és Zlarin.

Kérjük egy kicsit várni!