Stari Grad - Idegenforgalmi vezető

STARI GRAD - Hvar sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Stari Grad város és kikötő otok Hvar északnyugati részén. A Hvar városától 18 km-re található, a helyi szigeti úton. Rijekai, Spliti és Dubrovniki komppal csatlakozik a szárazfölhöz. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztése és feldolgozása, szőlőtermesztés, halászat és a turizmus tartozik.
Az egyike a legrégebbi városoknak Európában és a legrégebbi város Hvaron, és már időszámításunk előtt a IV. században görögök lakták, és Pharosnak nevezték. Az óriás falak 9 kilométer hosszan a görög falak romjai, amelyek Pharost védték. Görögöket, a rómaiak örökölték, és a Stari Grad reneszánszát horvát írók és művészek jelölték . A mai járdán a Srednjoj ulici egy római mozaik található a II. századból. De a Sv.Ivan templomban látható a korai keresztény keresztelőkád a VI. századból. Pod Dolom helyen a villa rustica maradványai találhatók.

Hektorović erőd a reneszánsz paloták és várak kombinációja, amelyet a XVI. században Petar Hektorović hvari költő építetett. A halászat és a halászok panasza cimű művek költője. A közelben van egy tó körülvéve árkáddal és parkokkal, a ház előtt a téren van a költő szobra. A Dominikánus kolostorban van a régészeti tárgyak és kövek gyűjteménye, és a Jurja Plančić galériában, áttekinthető a XX. század horvát művészet valamint az ő munkái is.
Köves, beton és kavicsos strandok, valamint a környező tenger ismert gazdag hal világáról. Starigrad egyik oldalon érintkezik a szárazfölddel, vagyis a levendula mezőkkel és a szőlőskertekkel, és a másik oldalon a tengertől védett, amiért különleges turisztikai vonzerővel rendelkezik, és az egyik a leglátogatottabb nyaralóhely az Adrián.

A város változatos és minőséges szállást kínál apartmanokban és magánházaknál, az éttermekben és kocsmákban kiváló helyi ételeket, különösen a tenger gyümölcseit és a kitűnő borokat Starigradi borpincéből, melyet évszázados hagyománnyal termeltek ki szorgosan a modern technológia segitségével. Ami a sport-és szabadidős létesítményeket illeti, rendelkezésre állnak a teniszpályák, kosárlabda, labdarúgás és bowling valamint a vízi sportok, mint a szörfözés és búvárkodás.

A nyári szezonban, Stari Grad gazdag kulturális és szórakoztató eseményekkel büszkélkedik, mint például Óváros hagyományos nyári rendezvény helyreállítása, festészet és a zene műhelyek Hic Faros, hic ars, vagy úszás maraton, és az aktuális filmeket a nyári moziban nézhetitek meg.

Kérjük egy kicsit várni!