Sucuraj - Idegenforgalmi vezető

SUCURAJ - Hvar sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sucuraj egy kis város és kikötő ugyanazon nevű öbölben az otok Hvar keleti részén. A regionális út mentén, mely összeköt minden települést a szigeten, valamint komp kikötő, ahonnan gyakori járatok indulnak Split és Drvenik felé, a legfontosabb kikötő a szigetnek ezen az oldalán. Forgalom Sucurajon keresztülhalad minden más irányba, amely fejleszti a turizmust, mint egy további gazdasági tevékenységet. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, a halászat, a halfeldolgozás és a turizmus tartozik.
A kultúra és nemzetek folytonossága, kezdve az illír időtől a hosszú történelmen keresztül, melyek nyomot hagytak, nagyon világos, hogy Sucuraj valójában egy nagyon fontos stratégiai és földrajzi kiindulópont más településekre a szigeten. Különböző veszélyt a törökök vagy a kalózok jelentettek a Neretváról különleges építészetet hoztak létre a helységben, úgy hogy minden ház össze van kötve és az utca felöl kő ajtóval zárták le a külső részét, és nyitottak a belső udvar felé egy sor boltívvel, ez egy védekező épület jellegét mutatja. Sucuraj a velencei uralom alatt volt az a pont, ahol három határ találkozott: velencei, török és a Dubrovniki Köztársaság.
Pásztor és halász kunyhók a néhány 150 lakossal valószínűleg a XV. század közepén lettek felépítve Az ágostoni kolostorból, akik 1573-ban telepedtek le itt, csak egy része maradt fenn. Valójában ők a Zaostrog kolostorból szöktek meg és létrehoztak két panziót kápolnákkal a Sv Ante és Sv Kriza. A velenceiek 1631-ben erődöt építettek, hogy megvédjék a falut. Sv. Ante barokk templom előtt (1664-től) festői tér. Sv. Ante templomban kőtár található gyűjtemény a kő maradványokról. Sucuraj Sv Jurja templomról kapta a nevét, a védőszent ünnepét április 23-án tartják, meg ami egyben a község napja is. A templom tornácán egy cirill felirat látható, amely a lakosság eredetére mutat a kontinensről.

A várostól nyugatra, Hvar északi partján, sok öböl van homokos strandokkal. Ezek közül valamelyik természetes szépsége miatt, védett területnek lett kinevezve Mlaska, Krivodolac, Studenac, Divlja Vela, Divlja Mala, Gornja Didina , Donja Didina, Mala Mosevcica, Vela Mosevcica, az északi parton, és Perna, Zidigova, Rasohatica, Slivanske Lucice , Prapatna, Martinovik, Arizisce délen. Szállást kínálnak privát szobákban és apartmanokban, különösen itt élvezhetitek a helyi ételeket és a helyi halászok által fogott halakat.

Kérjük egy kicsit várni!