Sukosan - Idegenforgalmi vezető

SUKOSAN - Horvátország, Zadar: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


SUKOSAN
 
Sukosan helység és kis kikötő a nagy öbölben (kikötő Sukosan), 11 km-re délkeletre Zadartól félúton Bibinje és Biograd között. A lakosság főleg mezőgazdasággal, szőlészettel, olajbogyó és gyümölcstermesztéssel, valamint turizmussal foglalkozik.
 
Sukosan ápolja a régi hagyományokat, mint az ünnepek a sv. Kasijana, Sukosan védőszentje (augusztus 13).
A sv Kasijana plébánia templom, valószínűleg a XI. században épült (továbbra is a motívum "bajusz" – csipkés mintával), a jelenlegi kinézetét a XVII. században vette föl. Továbbá, nagyon érdekes a zadari érsek nyári rezidenciájának maradványa az öbölben, a XV. századból, valamint egy középkori erődítmény maradványai, melyet a bibiri fejedelmek építettek a Bribircina téren. Középkori kápolna található, 3,5 km-re az úton északkeletre a helységtől.
 
A városban számos homokos strand van, mert Sukosan sekély védett öbölben helyezkedik el. Itt élvezheti a kellemes sétákat a hagyományos keskeny utcákon, a gyönyörű fenyves erdőkön és gyümölcsösökön keresztül. Köszönhetően számos étteremnek és kávézónak, Sukosan a jó borok és barátságos emberek városa.
 
Sukosan Zlatna Luka kikötő, Sukosana közelében, az egyik legnagyobb az Adrián. 1,200 kikötőhelye van a jachtok számára a tengeren és 600 hely a szárazföldön, melyek közül 200 fedett is. A kikötő nyitva tart egész évben. Karnevál“ luzari” ideje alatt, maszkok csak Sukosanra jellemzőek, különleges attrakció. Sukosani éjszakák főszezonban igazán jó szórakozást kínálnak. Ideális azok számára, akik közvetlen kapcsolatot szeretnének a természettel, valamint a sport-és szabadidős lehetőségekkel.

Kérjük egy kicsit várni!