Sutivan - Idegenforgalmi vezető

SUTIVAN - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sutivan egy város és kikötő az otok Brac északi partjának szélsőséges nyugati részén, 7 km-re nyugatra Supetartól, kompkikötő, melyet gyakori járatok kötnek össze Splittel. Foglalkozások alapja a gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, a halászat és a turizmus. Supetaron keresztül vezető út valamennyi településsel össze van kötve a szigeten. A Sutivan öböl biztonságos a kis csónakok részére, míg a nagyobb hajók a kikötőn kívül horgonyoznak.

A település a XV. századból, eltekintve a szakrális tárgyaktól, számos érdekes reneszánsz házat és barokk villát is birtokol. Fenn maradt a korai keresztény templom alapja, amely az 1579 -ben épült reneszánsz sv Ivana templom mellett található a barokk harangtoronnyal. A templomban a Szűzanya a rózsafüzérrel oltárkép található, a közép olasz iskola munkái a XVII. századból. A part mentén Marjanovic (1777) család kastélya található napórával a fronton. Reneszánsz korból a Božičević Natali ház és a barokk korból Jerome Kavanjin költő nyaralója, barokk az Ilic park is. Definis házában bútorok és műtárgy gyűjtemények vannak a korai XIX századból.
Sutivan tipikus mediterrán város. Család központú turisztikai célponttá fejlődik, sport-és rekreáció. Több mint 2000 férőhellyel szolgál, amely ötvözi a kiváló minőségű, magánszállások és villák mellett a tíz vendéglátó létesítményt is, mint amilyenek az éttermek, kávézók-bárok, disco klub, ország birtokok, ahol Sutivan teljes körű gasztronómiai szolgáltatást nyújt, megkóstolhatjuk a helyi ételeket és az otok Braci borokat. A helységben néhány kisebb üzlet van. A jó időjárási viszonyok és egyéb kínálatok miatt a vendégek egész évben maradhatnak Sutivanban. A város körül, vonzó homokos tengerpartok és kellemes öblök sorakoznak. A közeli Livka öbölben van egy homokos strand. A park pálmafákkal van beültetve, a park mentén pedig erdős Aleppo és a tengerparti fenyők, esténként viszont Sutivan ideális a kellemes sétákra. Sutivan körül gondozott olajbogyó-, citrus és más földközi-tengeri gyümölcs és zöldség ültetvények vannak. Köztük kúszó kanyargós utak vannak, melyek alkalmasak a gyaloglásra vagy a kerékpározásra.

Érdekli az aktív pihenés, Gomilica hegycsúcs környéke tökéletes a víz alatti halászatra. Sutivanban szervezik a Vanka regule " extrém sportok világhírű fesztiválját. Erre júliusban kerül sor együtt a futball bajnoksággal. Sutivani Természet park rendkívüli pihenő-és üdülőhely a kicsik és nagyok egyéni érdekeihez alkalmazkodva. Magába foglal egy állatkerti látogatást, szabadidős terepeket, röplabda a homokban, foci, kosárlabda ... Van egy nagy sarok a szökőkúttal, ahol meg lehet pihenni a kiválasztott ital és grill étel mellett

Kérjük egy kicsit várni!