Sveti Filip i Jakov - Idegenforgalmi vezető

SVETI FILIP I JAKOV - Horvátország, Biograd: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sv. Filip és Jakov, egy város és üdülőhely a part alsó részén és a sekély vizű tengerparton, 25 km-re délre Zadartól. Ez egy nagyon szép hely a Zadari rivijérán, díszítve több különálló csendes öböllel és a számos szigettel. A hely kiválóan alkalmas pihenésre, a vonzó homokos, kavicsos és sziklás strandjaival.

A falu nevét a rekonstruált középkori templomáról kapta, melyet Filip és Jakov apostoloknak szenteltek. A török hódításokig a települést Rogovski Pristannak nevezték, mivel a bencés kolostornak a pihenésre szolgált Rugovaban, északkeletre sv Filip és Jakov-tól. A kolostort, a horvát királyok épitették a XI. században, amikor a horvát főváros Biograd közelében volt. A pihenőhelyet a törökök többször is megrongálták, és végül a velenceiek sémisítették meg a Krétai háborúban. Az épületek maradványai a Pelicarić családi házba épültek be. Rugova kolostor is megsemmisült még láthatóak a maradványai. Szent Roka templom, mely a XI. században épült és később felújították, évszázadokat vészelt át szinte érintetlenül. Érdekes gótikus kereszt van bent, melyet a XIV. században készítettek.


Sv.Filip és Jakov körül, a part alacsony, és ezért kevésbé gazdag geomorfológiailag, a tenger sekély, de pontosan azért, van itt a sok festői, turisztikai látnivaló. Ugyanakkor Zadar is nagyon közel van, a régi és gazdag horvát város számos kulturális és szórakoztató rendezvényeket biztosit egész évben, nem beszélve a szezonban. Biograd is nagyon közel van, mindössze 5 km-re, ahol szintén található egy kellemes hely, hogy élvezze a hosszú, meleg nyári estéket.

Kérjük egy kicsit várni!