Tribunj - Idegenforgalmi vezető

TRIBUNJ - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


TRIBUNJ
 
Tribunj város és kikötő, egy kis félszigeten, 4 km-re Vodicetől nyugatra és része a vonzó sibeniki Riviéranak. A lakosság fő érdeke a mezőgazdaság, halászat és az idegenforgalom. A falu körül több strand és öböl található, amelyek közül vitathatatlanul a legszebb a Sovlja öböl. Kisebb jachtok kiköthetnek a kikötőben, de a nagyobbaknak van egy kikötő délkeletre a helységtől.
 
A település a XVI. században jött létre egy kis szigeten. A menekültek alakították közeli szárazföldi városból. A várfalak maradványai a velencei uralom idejéből származnak. A közelben van egy régi Jurjevgrad, amely tartalmazza a középkori vár és sv Nikola templom romjait 1452-ből. Egy másik középkori templom, a várostól keletre található.
 
Tribunj rendelkezik a legnagyobb halászflottával Közép-Dalmáciában, és Tribunj sétány a halászok visszatérése után a tengerről a leggazdagabb piac a friss halakból és rákokból. A kavicsos strand alkalmas gyermekes családok üdülésére, számos sportolási lehetőségekkel szolgálnak: tenisz, bowling, foci, kosárlabda, búvárkodás, vitorlázás és a víz alatti szafari. A szórakozás sem marad el a sokféleségben: a hagyományos népi fesztiváltól és ünneptől, a szórakoztató műsorokig.
Tribunj egy kis halászfalu ellenállhatatlan bájával. A régi hagyomány szerint, minden évben szamár futamot rendeznek.

Kérjük egy kicsit várni!