Tucepi - Idegenforgalmi vezető

TUCEPI - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Tucepi egy helység, a makarskai riviérán, 6 km-re Makarskatól délkeletre, egy antik hely négyezer éves történelemmel, egy római villa helyén épült
Az eredeti település átéli a középkort is, ezt megerősítik a korai keresztény egyház temetőjéből előkerült bútor maradványok, valamint több középkori sír és a sv. Juraj templom, mely a XI. század végén épült, a vegyes román-gótikus stílusával emelkedik ki. A jelenlegi nevét Tucepi először 1434-ben említik. Nemesi családok Ivanišević és Lucic-Pavlovic Makarskaból barokk villát birtokoltak a tengerparton.
Tucepi ma egy modern turisztikai célpont. A férőhelyi kapacitása 2000 ágy a hotelekben és több mint 4500 férőhellyel rendelkeznek a magánszállások. Továbbá több tucat étterem és a szálloda több nagyszerű étellel és itallal. Tucepiben 4 km hosszú, homokos strand húzódik, a sétány mentén, annak teljes hosszában.

Gazdag a kulturális és szórakoztató programok kínálata is ilyen "Nyári Esték Tucepiben", ekkor nagyon sok esemény történik. Követően a kijelölt gyalog utakat a közeli kis falvakig, mintegy 30-tól 50 perc séta alatt, ellenkező irányba a tengertől, élvezni lehet a csendet és érezni az elmúlt századok bölcsességeinek súlyát..

Kérjük egy kicsit várni!