Umag - Idegenforgalmi vezető

UMAG - Isztrián, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Umag, kisváros és kikötő Isztria északnyugati partján, a "horvát ajtó Európába". Umag ma a turizmus és a sport városa. Különösen ismert, mint Isztria sportközpontja, mert éveken kersztül házigazdája az ATP tornának, számtalan tenisz csillagot fogad vendégül.
Még az ősidőkben derítették fel a római nemesek, és úgy döntöttek, hogy megfelelő lesz számukra nyári rezidenciának, azon idők ragyogó, nagysága és pompája ma a velencei házakban tükröződik vissza, melyekben a régi városrész bővelkedik.
Mindössze 40 km-re Triesttől, 150 km-re Ljubljanától és 50 tengeri mérföldre a Velencétől, a kedvenc nyaralóhely, kiváló kirándulási lehetőségekkel. Umag hátországában rejtőzik az eddig kevésbé ismert turisztikai látványosság, mint például a hegymászás, barlangászat, valamint egyéb tevékenységek a kalandok szerelmeseinek. A régi város Umag egy kis félszigeten található, az új pedig elsősorban a part mentén húzódik, ahol fő turisztikai létesítmények helyezkednek el. Umag mellett még két turisztikai célpontot ismerünk: Savudrija, annak legrégebbi világítótornyával a horvát Adrián és Lovrečica, mint egy nyugodt oázis, alkalmas a családi nyaralásokra. Umagban van az egyik legrangosabb marina kék zászlóval. Turisztikai mini vonat köti össze Katorot Umaggal, ahol a római régészeti lelőhely található. Umag tengere kristálytiszta, és alkalmas úszásra májustól októberig. Szállást szállodákban, hotelekben, villákban és magánházakban foglalhattok. Próbálja ki az isztriai specialitásokat, főleg a szarvasgombát, töltsön el nálunk egy aktív pihenést számos sportolási lehetőséggel, szórakozzon a népzenei fesztiválon, mely egész évben zajlik. Minden a vendég igényeinek és preferenciáinak van alárendelve.

Kérjük egy kicsit várni!