Vela Luka - Idegenforgalmi vezető

VELA LUKA - Korcula sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Vela Luka egy város és kikötő otok Korcula, a legnyugatibb részén. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, gyümölcstermesztés, halászat, halfeldolgozás, élelmiszeripar, hajóépítés és az idegenforgalom tartozik. A környező hegyek védik meg az északi és déli szelektől, a nyárion ki van téve a maestralnak. Part menti szakasz kis szigetekkel alkalmasa halászatra. Szezonban rendszeres kompjárat van a Splitig és Lastováig.

Mint fejlett város központ, Vela Luka ismert a turizmusáról, gazdag kultúrájáról és a szórakozásról. A modern város Vela Luka a késői XVIII. században alakult, de egyes helyek neveit sokkal korábban is emlegetik. Van is egy nagyon értékes régészeti leletek gyűjteménye a Vela barlangból, jelentős új kőkori helyen. A sv. Josip plébánia templom a XIX. században épült, neoklasszicista stílusban. A központban egy modern galéria található, ismert szobrászok és festők munkáival a XX. század második feléből, melyek közül egy Henry Moore szobor tűnik ki Horvátországban.

A kellemes klímán, kristálytiszta tengeren és a tiszta üdítő levegőn kívül, Vela Luka ismert a barátságos házigazdákról, de többnyire a horvát népdalokról emlegetitek, melyeket a halászok énekelnek a nyári estéken. A helységben hagyományos ünnepélyeket tartanak a Sv. Josip emlékére (március 19) vallási és kulturális programokkal. Az érintetlen természet mellett Vela Luka kínálja látogatóinak a modern turizmus minden előnyét , a minőségi szálláshelyektől, számos étteremi ajánlaton keresztül, melyben a tengeri specialitások dominálnak és minőségi borok, a sport-és rekreációs lehetőségekig (tenisz, vitorlázás, szörfözés, stb.), és szórakozásig.

Vela Luka ismert a gyönyörű természetéről. Először is, itt vannak az értékes szigetek Proizd és Osjak, gyönyörű öblökkel, strandjaival valamint a kristálytiszta tengerrel és a számos medence a történelmi olajfaligetekkel. Kale öbölben orvosi iszapot találunk, valamint radon ásványvíz-források, melyet évszázadok óta különböző betegségek kezelésére használnak. Ezért a hatvanas években itt épült a modern korház.

Kérjük egy kicsit várni!