Viganj - Idegenforgalmi vezető

VIGANJ - Félsziget Peljesac, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


VIGANJ
 
Viganj falu és a kikötő a Peljesac-félsziget déli partjának nyugati részén, 7 km-re nyugatra Orebictől. Fő foglalkozás a mezőgazdaság, a halászat és az idegenforgalom. A helység lakott volt az őskorban és az ókorban is. A Sv Mihovila plébánia templom a gótikus időszakban épült. A falu a tengeri vonal mentén fekszik nagyon közel Korculahoz.
Egy nagy öbölben található, déli fekvéssel, északi szelektől védett, hátországban pedig a Sveti Ilija hegy védi, és egyben egy kis kikötő a kisebb hajók számára. Különben, a környék kiválóan alkalmas sétákra, hegymászásra és gyógynövények gyűjtésére.
 
A félsziget belseje gazdag szőlőből és borpincékből, ahol megkóstolhatja és megvásárolhatja a házi peljesaci borokat vagy sherryit. Peljesaciak már századok óta foglalkoznak borászattal, olajbogyó-, gyümölcs-és zöldségtermesztéssel, a termékeny földnek és a bőséges napsütésnek köszönhetően.
Viganj a békés családi nyaralások helye, de megfelelő hely a szörfözés, vitorlázás és más vízi sportok szerelmeseinek is, mert a peljesaci csatornában kedvező szelek fújnak és hasonló hullámokat keltenek. Város elkápráztat a meleg klímával is, a nagy kavicsos stranddal, buja s egzotikus növényzettel valamint a fenyő és olajfák árnyékaival.

Kérjük egy kicsit várni!