Vodice - Idegenforgalmi vezető

VODICE - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


VODICE
Vodice egy város és kikötő Észak-Dalmáciában, 11 km-re északnyugatra Sibeniktől az Adriai autópályán. A lakosság mezőgazdasággal, halászattal és az idegenforgalommal foglalkozik. Vodice a nagy mennyiségű ivóvíz közelségéről kapta a nevét. Először a XV. században említik. A szép kavicsos strandok, csendes öblök és a tiszta levegő is hozzájárult a turizmus fejlesztéséhez, amely a 60-as években kezdődött, és ma ez a város teljesen ennek a tevékenységnek szentelte magát.
Vodice egy viszonylag új település, először csak 1402-ben említik. A város erős falakkal védekezett a török támadások ellen, a falakon néhány torony, melyek közül csak néhány fal és az úgynevezett Coric torony maradt meg. A sv Kriza kis templom (korábban a plébániatemplom), melyet 1662-ben, Vicko Ivanov korculai lakós épített, a temető nyugati részén fekszik.

A különböző szállás ajánlatokkal együtt - szállodák, apartmanok, kempingek, és nagyon gazdag gasztronómiai kínálat teszi Vodicet igen kedvelt nyári célponttá. Több mint 100 vendéglátó-ipari létesítmény található Vodiceban, fele közülük változatos ételeket kínál (hal, kagyló, hagyományos konyha), beleértve a régi eredeti dalmát ételeket is. Vodice három teniszpályával, focipályával valamint a kosárlabda és röplabda pályával is rendelkezik. Sport Center a Hotel Olimpia közelében található. Sport-és szabadidős létesítmények, búvárkodás, szörf-és víz alatti fotózás is megtalálható itt.
Ha szeretne egy dinamikus, mozgalmas nyaralást Vodice megfelelő hely az Ön számára. A hagyományos ünnep Vodiceban augusztusban van, valamint a Gospe od Karmelicanske napja (július 16.) képezik a különleges eseményeket. Vodice június elején fogadja a horvát Rádió Fesztivált. Galériák "Bast" és a "Strikoman" is hozzájárulnak a hely kulturális ajánlataihoz. Szervezett kirándulásokat is tudnak ajánlani.

Vodice ACI Marina 450 kikötőhellyel a tengerben és 150 hellyel a kontinensen. Marina Vodice északkeleti részén található (az öböl Vrulje).
Vodica környezete sok kis festői településekből áll, e gyönyörű Riviéra a homok és kavics strandokkal. Ezeknek a helységeknek a meglátogatásán kívül, Vodicei üdülésetek alatt használjátok ki a lehetőséget és látogassátok meg a sibeniki szigetcsoportot, ahonnan naponta mehetünk komppal Sibenikig, amely Vodicetől, 10 km-re van.

Kérjük egy kicsit várni!