Zaostrog - Idegenforgalmi vezető

ZAOSTROG - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Zaostrog helység és kikötő a Makarskai riviérán, 16 km-re északnyugatra Plocetől. Zaostrog egy régebbi részből áll a Biokovo meredek mészkősziklák alatt és az új részből a tengerparton.
Zaostrog a meditárán részen található teljes környezeti tisztasággal, a tengerpart gyönyörű, fedett fehér kavicsokkal, és tiszta, köszönhetően a kedvező áramlatoknak, élvezni lehet májustól októberig, vagy bármely évszakban köszönhetően az enyhe időjárásnak.
A nemzeti és nemzetközi ételeket és italokat megkóstolhatja az éttermekben vagy a pizzériákban. Vagy este lazíthat a kellemes bárokban és kávézókban.
A Zaostrog temetőben található sv. Barbara gótikus templom, a barokk korban átépítették, amikor hozzá adták a homlokzati torony-órát. Egy ideig itt az ágostoni kolostor volt, majd a törökök elöl menekülve1468-ban elhagyták. Aztán a XVI században ferences kolostort kezdtek építeni és az építkezés a XVII. században fejeződött be.

A templomban a barokk oltár márványból készült, és a tetőtérben egy fából készült barokk mester Peter Nakić orgonája van (18 század). Szintén a templomban Andrew Kačića Miošića költő mellszobra és író Ivan Despot és Ivan Rendić összes műve megtalálható.

A kolostor tartja a könyvtárat és a levéltárat igen fontos dokumentumokkal török hódoltsági időszakból ezeken a területeken, valamint a művészeti és értékes néprajzi gyűjteményeket a XVI. századtól a XVIII. századig. Mladen Veze festő adományai nyitottak a nagyközönség számára 1989 óta.

Kérjük egy kicsit várni!