Zavala - Idegenforgalmi vezető

ZAVALA - Hvar sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Zavala vonzó falu és kikötő az otok Hvar déli partján, 13 km-re délre Jelsatól, 1400 m hosszú alagúttal van összekötve. Az idősebb, belső, és újabb tengerparti részekből áll, a kiépített mólóval és stranddal. Foglalkozás alapja, a szőlőtermesztés, a gyümölcstermesztés, a halászat és a turizmus.

Érdekes mint idegenforgalmi célpont a sok strand miatt. Itt élvezheti az érintetlen természetet és a kristálytiszta tengert. A lejtőkön a falu fölött számos szőlőültetvényekkel találkozunk, ahol a legjobb a hvari borok keletkeznek. Zavalanak a gyönyörű strandok és Scedro közelsége különös sajátosságot ad, a lakatlan sziget vad szépségével. Zavala kedvelt üdülőhely Hvar látogatói számára és érdemes körbenézni a környékét is. Különösen érdekesek a kisvárosok, ahol megőrizték a hagyományos falusi házakat.

Zavala sajátossága Duboković Nadalini család nyári rezidenciája (Biedermeyer stílus, kb 1830) a Sv Jurja kápolnával. Egy kicsit tovább nyugatra van egy korábbi rezidencia a település első uralkodójának, gróf Tadija Kačića, Zavala keleti részén a tulajdonos rezidenciája van a XVIII. századból, a régi Sv Petar kápolnával. Nem messze Zavala-tól Sveta Nedelja felé, van a Grapceva barlang, ahol bizonyítékokat találunk arra, hogy az új kőkorban ember lakott itt.

Kérjük egy kicsit várni!