Cres sziget - Idegenforgalmi vezető

CRES SZIGET - Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Otok Cres a Kvarneri öböl északnyugati részén helyezkedik el. Délen Osor helységben egy mozgó híddal van összekötve Lošinjal. Cres hegyvidékes sziget, 66 km hosszú és 2 km-től 12 km széles. A sziget partja tagolt és sok öböllel és kavicsos strandokban bővelkedik, a nyugati oldalon. Otok Cres még a kőkorszakban lakott volt, valamint gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Cres sziget közepén van a Vransko tó, természetes ivóvíz tároló, mely már hosszú éveken keresztül Cres és Lošinj lakósainak a készlete. Cres szigetéig több féle módon lehet eljutni. Tengeren a Porozina kikötőig Valbinskából a Krk szigetről és Brestovo helységből Isztriáról. Szezonban kompokkal is el lehet jutni a szigetig, Pulaból, Zadarból és Rijekaból, valamint hetente kétszer Velencéből és Anconaból. Rijekaból mindennap érkezik tutaj. Zagrábból és Rijekaból naponta lehet jönni autóbusszal. A hajósok számára itt Cresen van az egyik legnagyobb és legszebb kikötő az Adrián, Kék zászló tulajdonosa és nyitva van egész évben. A legközelebbi repülőtér Krk és Lošinj.
Cres kizárólag azoknak nyújt nagy élményt, akik szeretik a természetet és a tájakat. A szigetlakók élete nem nagyon változott meg. Ha aktív pihenést szeretnétek és az egészséges életmód támogatói vagytok, akkor élvezhetitek a búvárkodást, úszást, sport horgászatot, bérelhettek csónakot, kerékpárt, sportpályát, hegyet mászhattok, sétálhattok, gyógynövényeket lehet gyűjteni, vitorlázhattok és még sok minden mást. Ha a kultúra és a történelmi tereptárgyak szerelmesei vagytok, Cresen az antik városok maradványait is megtalálhatjátok, római katolikus templomocskák, kolostorok és a velenci időkből itt maradt városok örökségeit, valamint a mai műemlékeket, melyeket a Cresi és Osor múzeumaiban találhatjátok. Az estét a számos kocsmába tölthetitek el a hazai hal vagy a bárány ételek, cresi juh turó, sonka és a finom bor mellett. A cresi strandok egyikén való pihenés után szórakozni is lehet. Otok Cres számos városi ünnepséggel szolgál július folyamán, augusztusban a Nyári karnevál- Horgász este, a fiataloknak disco, nyitott bár, beach rave party valamint romantikus séta a parton a csillagok alatt.
Slatina kempingben két kavicsos öböl található, "Slatina" és "Tiha", melyek között köves strand húzódik, mely részben érintetlen, részben pedig betonozott felületeket tartalmaz a napozásra. A közelben romantikus strandok vannak a nudizmus kedvelőinek. Slatina strand a legszebb strand a Cres szigeten. Megjutalmazták kék zászlóval, mely a tiszta, biztos és kellemes környéket szimbolizálja a pihenésre. Cres sziget legszebb strandjait hajóval lehet körbejárni, a hajót könnyű kibérelni elérhető árakon.

Kérjük egy kicsit várni!