Korcula sziget - Idegenforgalmi vezető

KORCULA SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Korcula egy sziget a dalmát szigetcsoport déli részén, leglakottabb szigete Horvátországnak, de csak a hatodik a nagyságrendben. Korcula, Lumbarda, Vela Luka és Racisce a tengerpart főbb városai, Blato, Zrnovo, Smokvica, Cara és Pupnat pedig a sziget belsejének főbb városai. Minden helység a helyi utakkal van összekötve, a kompok és a szárazföldi közlekedés összeköti a partot és a Korcula-szigetet.

Korcula a feltételezések szerint a gyönyörű Kerkyra, görög mitológia hősnőjének otthona volt, akiről a nevét kapta. Név Corkyra Melaine - Crna Korcula a sziget fekete színét jelzi, fenyőfákkal és ciprusokkal borítva. Jellemző mediterán növényzet egybeesik az éghajlattal, amely egész évben enyhe és kellemes. A sziget rendkívül tagolt számos öböllel. A Peljesac-félszigettől a Peljesac-csatorna választja el, és a köztük lévő legkisebb távolság 1270 m.


A sziget északnyugati részén, a nagy falu Blato dominál, számos értékes házcsoporttal és erődökkel. Vela Luka város és a kikötő egy mély öbölben a sziget nyugati oldalán. Ma egy fontos turisztikai célpont, a gyönyörű természetéről ismert, még a horvát határokon kívül is, szigeteivel, számos öböllel és az ősi olajfákkal.

Korcula egy történelmi és turisztikai központ a sziget észak-keleti partján, Peljesac-csatorna kis félszigetén helyezkedik el, a szárazfölddel egy keskeny földrész köti össze.Jól ismert a rendkívüli kulturális és történelmi örökségről valamint évekig tartó tengerészeti hagyományairól, a hajóépítéséről és a kőfalazásról. Moreška a hagyományos lovagias játék, mely Korcula utcáinak egy különleges életet ad. Ez a legfontosabb kulturális esemény a városban, amelyre minden évben július 29-én kerül sor.
Lumbarda egy festői helység a legkeletibb részén a szigetnek, mindössze 6 km-re Korcula városától. Lumbardat tipikus családi házak (fellegvára), gyönyörű homokos strandok, szigetek és öblök gazdagítják, valamint a hosszú hagyományok, robinson turizmusa jellemzik.

Kérjük egy kicsit várni!