Ciovo sziget - Idegenforgalmi vezető

CIOVO SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Otok Ciovo, Közép-Dalmáciában található, és egy felvonóhíddal csatlakozik a szárazföldhöz. A szárazföld és Ciovo, Trogir történelmi városnál találkozik, amely kétségkívül a középkori hazai örökség múzeuma. 1997-től Trogir a kulturális műemlékek listáján van, UNESCO által védett.

Otok Ciovo régi elnevezése "Trogir staja." Már a középkorban is létezet Arbanija, Zedno, Okrug Gornji, Okrug Donji, melyek Trogirhoz tartoztak, míg Slatina inkább keletebbre van, így Splithez tartozott. Arbanija falutól nyugatra, a vízparton van a Sv Kriza domonkos kolostor melyet 1432-ban alapítottak. A kolostort gyönyörű reneszánsz udvar és a művészek gyűjteménye jellemzi.

Ciovo hegyvidéki sziget legmagasabb csúcsa Rudine. Falvak Arbanija, Slatina, Okrug Gornji és Okrug Donji remek helyek a vakációra. A környező területet a gazdag zöld növényzet, számos sziget és öblök, sziklás és homokos strandok jellemzik. A magas színvonalú szállodák, apartmanok, kempingek mellett ízletes házi készítésű élelmiszerek, különösen a halételek, valamint gazdag sport-és szabadidős létesítmények - tenisz, boccia, bowling, sí, szörf és búvár iskola. A szórakozás az élénk halász vacsorák és folklór bemutatókból áll, valamint klasszikus zenei koncertek az egyedülálló színházakban a városban.

Kérjük egy kicsit várni!