Rab sziget - Idegenforgalmi vezető

RAB SZIGET - Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sziget Rabnak és a szomszédos szigetecskéknek, az európai és a hazai turizmust tekintve nagyon megfelelő forgalmi és turisztikai az elhelyezkedésük. Sziget Rab (Arbe) északnyugat – délkelet irányban terjeszkedik el, párhuzamosan a velebit alatti húzódó parttal. Rab hossza légvonalban 22 km. A szabálytalan alakjának köszönhetően, a sziget szélessége különböző.
Raba szigetét komppal lehet megközelíteni a szárazföldi Jablanac kikötőből, valamint Rab sziget déli oldalán lévő Mišnjak kikötőből. Az út 15 percig tart és a komp egész évben közlekedik naponta többször is. Lopar városát Rab szigetén és Valbiskát Krk szigetén komp járat köti össze, az év folyamán kétszer is, nyáron viszont négyszer közlekedik naponta. Rijekaból pedig tutajjal lehet eljutni Rab szigetéig, naponta egyszer.
Sziget Rab csodálatos természeti különbségekkel, gyönyörű strandokkal, a sziget gazdag történelmi örökséggel, hosszú és kellemes sétányokkal, 120 éves turizmusi hagyományokkal rendelkezik, a sziget lakóinak kedvessége, vendégszeretete és szorgossága várja a turisákat.
A flóra gazdagsága mellett, Rab szigetén változatos állatvilággal is találkozunk, úgy a szárazföldön, mint a vízben is. Természetes gazdagság, gazdag múlt és kulturális-történelmi örökség az alapja a turisztikai tevékenységeknek, mely a hagyományokkal együtt a fő gazdasági ág.
Sv. Martin az egyik legismertebb szigetlakó, San Marino állam alapítója. Rab szigetén sémiféleképpen sem mulasszátok el a Vitéz játékokat (Viteške igre) mely 1364.-be nyúlik vissza, ezt a Rabai íjászok egyesülete újította fel, és így felismerhető sziget márka lett. Az egyesület a fellépéseivel Európa szerte reklamálja, mint a Rabai mint a Horvát turizmust. Különleges a középkori nyári vásár „Rabska fjera“ , mely a történelmi örökségen alapul , a résztvevői pedig a szigeti képzőművészek és iparosok.

Kérjük egy kicsit várni!