Riviera Trogir - Idegenforgalmi vezető

RIVIERA TROGIR - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Trogiri riviéra egy szűkebb területet, foglal magába beleértve a várost és a környező településeket, kezdve mintegy 20 km-re főút mentén északra Splitig és magában foglal további 25 km utat. Trogir, mint a riviéra központja számos értékes műalkotással szolgál, az épületek homlokzatain, a kő és fa szobrokon, a vásznon, valamint a helyi művészek és építészek műveiben, mint Radovan, a trogiri Blaz Jurja és Ivana Duknovića, és néhány külföldi, mint Andrea Alessia és Nicholas Giovanni firenzei művész. Trogir kétségkívül valódi múzeuma a középkori örökségnek. 1997 óta Trogir műemlék az UNESCO védelme alatt.
 
Trogir tágabb környékét (Trogir - Seget - Ciovo Riviera) gazdag zöld növényzet, számos szigetek és öblök, sziklás és homokos strandok jellemzik. A magas színvonalú szállodák, apartmanok, kempingek mellett valamint ízletes házi készítésű élelmiszerek, különösen a halételek, és gazdag sport-és szabadidős létesítmények - tenisz, boccia, bowling, sí, szörf és búvár iskola is található. Szórakozás magába foglalja az élénk halász vacsorákat és folklór bemutatókat, de a klasszikus zene koncerteket is a különleges városi színházakban. Trogir város különféle turisztikai kínálatokkal, valamint igen népszerű hely a hajók és a csónakok szerelmeseinek, amelyek minden szolgáltatást megkapnak a Ciovoi ACI Marina kikötőben.
 
Pantana helységben, 3 km-re Trogirtól érdekes reneszánsz malmokat találunk, melyet a XVI. század húszas éveiben egy trogiri nemes Vitturi építetett. A komplex megrongálódott a II . világháború alatt. Mint a Domovinski háborúban is. Azután felújították, a környezetvédelmi és madártani környezettel együtt.
 
A közeli sziget Ciovo egy felvonóhíddal csatlakozik Trogir városához, régi elnevezése "Trogir staja”. Mivel a középkorban is létezett a település Arbanija, Zedno, Okrug Gornji, Okrug Donji, melyek Trogirhoz tartoztak, míg Slatina, inkább keletebbre, Splithez tartozott.
Nyugatra Arbanija falutól, a tengerparti sétányon felfelé a Sv Kriza Dominikánus kolostor található, melyet 1432-ben alapítottak. A kolostort gyönyörű reneszánsz udvar jellemzi, valamint a művészek reprezentatív gyűjteménye.
 
Trogir hátterében, a város nyugati részén a XVI században kifejlődött és megerősödött Seget falu, míg a közeli kikötő a trogiri püspök nyári rezidenciája volt.

Kérjük egy kicsit várni!